Picard: The First Duty – pogledajte prošlost Trek legende, ali i budućnost

Dok s nestrpljenjem odbrojavamo sate prije Star Trek panela ovogodišnjeg San Diego Comic Cona, CBS All Access nas je počastio s uvidom u legendu koju ovaj proslavljeni kapetan zauzima u Trek panteonu. Zaslugom TrekCore portala do nas su stigle i slike koje će nesumnjivo izazvati nostalgiju među brojnim fanovima. Slike koje osim podsjećanja na slavnu prošlost daju i prvi pravi uvid u ono što bi trebala biti blistava budućnost.

Uniforme koje je Picard nosio kao časnik Zvjezdane flote

Tako imamo priliku vidjeti rekvizite iz kultnog TNG-a, i pripadajućih filmova, poput uniformi koje je Picard nosio kao časnik Zvjezdane flote, pripadajućih combadgeova, te modela brodova kojima je zapovjedao, uključujući njegov posljednji brod – Enterprise E. Tu su i osobni artefakti, poput ressikanske frule, mintakan tapiserije, risanskog hoorgana, kao i Dixon Hill detektivskih romana. No najzanimiljivi su upravo rekviziti koji otkrivaju što je Picard radio u periodu nakon Nemesis filma. U periodu u kojem je dosegnuo rang Admirala Flote, te naposljetku napustio službu i povukao se u civilni život. Periodu koji će biti dodatno rasvjetljen na sutrašnjem panelu.

Enterprise E

Do tada, preostaje nam razgledavanje brojnih nagrada koje je Picard dobio za svoje zasluge u periodu nakon Nemesisa, poput vulkanske nagrade za mirovne pregovore s romulanskim Zvjezdanim Imperijem, u 2386. ili odlikovanje naroda Andorije nakon Picardova napuštanja Zvjezdane flote.

Naposljetku, tu su i artefakti koje bi trebali vidjeti u „Picard“ seriji, i to vjerojatno u prvoj epizodi. To su većinom objekti s Picardova imanja, poput boca Chateu Picard vina, ili civilnog odijela koje Jean Luc nosi na recentno objavljenoj slici, dok stoji u vinogradu u društvu svog psa. Tu je i povijesni grb obitelji Picard, kojeg smo prvi put imali priliku vidjeti upravo u epizodi koja se odvijala u istom vinogradu (TNG „Family“).

A sudeći po bat’lethu, kojega je Picard dobio od Worfa nakon povlačenja iz službe, čini se da Picard neće odlikovati drastični redizajn poput onoga viđenog u seriji Star Trek: Discovery.

Osim same izložbe, šef franšize Alex Kurtzman, kojeg je nedavno na mjestu showrunnera, zamjenio Michael Chabon, otkrio je nekoliko novih informacija o Picardovoj novoj ulozi prije panela. Tako je potvrđeno da Picarda nećemo gledati samo u vinogradu, već će se u dobroj Trek tradiciji zaputiti u svemir. No ne kao član Zvjezdane flote, nego u osobnoj misiji koja uključuje, ali neće biti nužno fokusirana na romulansku tragediju nakon eksplozije Hobusa. Picard će zapovjedati svojim brodom, ali kao civil. Iako stariji, i ne više kapetan Flote, u osnovi, Picard se ne bi trebao previše razlikovati od lika kojeg se sjećamo. Također, nisu otklonjena gostovanja ostalih kultnih TNG likova, ali kreativni tim ih ne želi za čisto ispunjavanje cameo uloga.

Više o novoj poziciji kultnog kapetana, te novim članovima sada civilne posade, povratku stare ekipe, kao i ulozi Picardovog psa saznat ćemo sutra. A cjeloviti izvještaj, očekuje vas na Inverziji.

Ressikanska frula
Risanski horga’hn

Dixon Hill detektivski roman

Vulkanska nagrada za mirovne pregovore s romulanskim Zvjezdanim Imperijem (2386.)
Odlikovanje naroda Andorije (2380.)
Star Trek: Picard vino
Star Trek: Picard civilo odijelo
Star Trek: Picard značka
Star Trek: Picard značka

Star Trek: Picard, Patrick Stewart kao Picard

Check Also

Trailer za jezivi Lovecraftovski film The Beach House

Ponekad zabava na suncu može krenuti u vrlo krivom smjeru. Koliko to točno krivo može …

Trailer za australski fantasy film The Legend of the Five

FilmInk je nedavno predstavio službeni trailer za australski obiteljski fantasy film The Legend of the …

Web Statistics