Home / Fandom / Konvencije / Eurocon / Odbrojavanje: još … 22 do Kontakta

Odbrojavanje: još … 22 do Kontakta

Niz neobičnih okolnosti plus urota Crnih rupa i Zona sumraka spriječilo me da .22 napišem i objavim jučer. Bez obzira na izgovore, nema opravdanja, makr bili esefičnog karaktera. Zato ću Vam morati otkriti nešto vrijedno čitanja, nešto na što imam utjecaj, a što ste trebali saznati tik prije konvencije ili na samom Kontaktu.

Možda nešto što ima veze s Titanom? Neku priču, ili točan datum izlaska. Ne, to ću ipak sačuvati za konvenciju, ili, nedajbože, ako mi se opet nađe neka prepreka pa ne napišem Odbrojavanje.

Bit će da bi mogao nešto u vezi Siriusa B. Evo, onda: U četvrtom broju Siriusa B objavit ćemo ‘priču sa zadnje strane’ Danijela Bogdanovića naslova Imigrant. Eto, sada znate komadić Siriusa B broj četiri (to Vam je kao da ste dobili komadić Mjeseca prije nego što tamo doista i odete).

Vratimo se sada ‘on track’ i to ni manje ni više nego Posebnima Trackama Kontakta:

    Kontakt Special Track 1: SF&F literature in Non-English writing countries
    Kontakt Special Track 2: European national SF&F fandoms

KST 1 i 2 su ‘tračnice’ sastavljene od niza kratkih prezentacija i vrlo su dobra ideja. Organizatori su se tome domislili kako bi ostvarili prisnije i bliskije veze s ostatkom europskog fandoma – Nešto kao Bliski susreti svakojake vrste – druženja, cuganja, pjevanja, plesanja, pisanja … (Hm, ovo Bliski susreti svakojake vrste dobar je naziv za neki blog, zar ne? Moram to registrirati).

Dakle, brojin legalni i ilegalni ejlijeni će se kroz kratke prezentacije predstaviti svima koje to zanima i, nadamo se, povezati kako bi svi bili lijepa i sretna europska fandomska obitelj koja se dobro zabavlja, odoljeva naletima barbara i uživa u (za nas) najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Jučer je najfriškija vijest bila da velika fanica/urednica/promotorica/izdavačica/ SF-a Cheryl Morgan dolazi na Kontakt u svojstvu Fan Goh-a. Saznajte tko je Cheryl i posjetite njezin blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Sraz svjetova na 21. konvenciji fantastike Rikon – postfestum

Od 05. do 07. listopada 2018. na Filozofskom fakultetu u Rijeci održana je konvencija fantastike …

Sraz svjetova na 21. konvenciji fantastike Rikon

Od 05. do 07. listopada 2018. godine na Filozofskom fakultetu u Rijeci održat će se …

Web Statistics