Home / Videodrom / Objavljen datum izlaska Aquamana 2

Objavljen datum izlaska Aquamana 2

Aquaman 2 službeno dolazi u kina 16. prosinca 2022. godine.

Redatelj prvog Aquamana James Wan (filmski horor serijali Saw i Conjuring) trebao bi ponovo sjesti u redateljski stolac. Kao scenarist nastavka spominje se David Leslie Johnson-McGoldrick (Red Riding Hood, Orphan) koji je također radio na prvom filmu. Jason Momoa (Game of Thrones) će reprizirati naslovnu ulogu a očekuje se i povratak Amber Heard (Drive Angry) kao princeze Mere.

Ova vijest teško da je ikoga iznenadila. Aquaman je u siječnju postao financijski najuspješniji film DC-ovog cinematic universe. Za usporedbu, Batman v Superman: Dawn of Justice redatelja Zacka Snydera je 2016. godine zaradio 873 milijuna dolara. Godinu dana kasnije, Wonder Woman redateljice Patty Jenkins ostvario je zaradu od 821 milijun dolara. No, Aquaman je također i najuspješnija ekranizacija DC-ovog superjunaka ikada snimljena! Prethodni nositelj ovog rekorda bio je The Dark Knight Rises Christophera Nolana koji je zaradio oko milijardu dolara u kinima. No, kralj Atlantide prešišao je čovjeka-šišmiša ostvarivši zaradu od preko 1,1 milijarde dolara.

Warner Bros trenutno također planira i horor spin-off Aquamana koji će se baviti ribolikim kreaturama iz filma kolektivno znanim kao The Trench. Nekada stanovnici Atlantide, ova su smrtonosna stvorenja nekoć davno protjerana u morske dubine gdje su mutirali u čudovišta. Na scenariju ovog filma trenutno rade slabo poznati Aidan Fitzgerald i Noah Gardner.

Check Also

Sletio je prvi trailer za Star Wars: The Mandalorian

S Disneyjeva megaeventa D23 koji se upravo održava u Anaheimu, stigao je i prvi trailer …

Spider-Man: neizvjesna budućnost nakon razlaza Sonyja i Marvela

Taman prije Disneyjeve D23 megakonvencije sve obožavatelje Marvelovog kinematografskog svemira šokirala je vijest da omiljeni …

Web Statistics