Home / Videodrom / Traileri / Novi trailer za “Rogue One” donosi novu nadu u galaksiju

Novi trailer za “Rogue One” donosi novu nadu u galaksiju

 

13102016_rogue_one_post_1

“They’re requesting a call sign.”

“It’s uh… Rogue. Rogue One.”

Jučer smo dobili fantastičan klasični Star Wars poster za nadolazeći galaktički spektakl „Rogue One“. A već danas je u našu galaksiju sletio i najnoviji trailer koji objašnjava naziv prvog antologijskog SW filma. Mada se naziv može interpretirati i nešto drukčije, budući da je po najavama režisera Garetha Edwardsa (Monsters, Godzilla), „Rogue One“ svojevrsni pobunjenik, koji odstupa od tradicionalnog sukoba svijetle i tamne strane Sile i donosi novi, osobniji, više down-to-earth prikaz„rata“ u svemir Zvjezdanih ratova.

Od početka, kad je Disney kupio Lucasfilm, izbrisao Expanded Universe i najavio prvi antologijski film novih Zvjezdanih ratova, znali smo da će radnja „Rogue One“ biti vezana za odvažni pothvat šačice pobunjenika da ukradu planove o novom superoružju Imperije, Zvijezdi smrti (zadnji put, ne, to nije onaj za koji su poginuli mnogi Bothanci). Najnoviji trailer nam daje intimniji pogled na glavne likove, Jyn Erso (Felicity Jones) i njenu družinu „otpisanih“. Trailer se fokusira na ono što Jyn Erso čini tako važnom za pobunjenike. Osim veze s njenim ocem Galenom kojega igra Mads Mikkelsen, ona je osoba koja pobunjenicima donosi toliko potrebnu nadu, i inspiraciju, prijeko potrebnu u najmračnijim trenutcima borbe za opstanak.

Također, trailer daje bolji uvid u motive glavnog negativca direktora Orsona Krennica (Ben Medelsohn), ali i na Dartha Vadera (čija će uloga vjerojatno bili kratka ali važna za priču), likove koji utjelovljuju galaktički Imperij i opasnost koju isti predstavlja za pobunjenike i naše junake. U najboljoj maniri Zvjezdanih ratova, trailer obiluje scenama bitaka, na površini egzotičnih planeta, kao i u svemiru, i sve to smješteno u vjerojatno najljepše lokacije ikad prikazane u etabliranom SW kanonu.

I možda najvažnije, trailer ukazuje da bi „Rogue One“ mogao biti titularni pobunjenik. Ima sve elemente koji ga čine SW filmom, dok u isto vrijeme obiluje elementima koji do sad nisu bili prikazani u svemiru Zvjezdanih ratova.

A da li će „Rogue One“ biti taj pobunjenik i protresti SW filmografiju otkrit ćemo 16. prosinca.

13102016_rogue_one_poster

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Novi pogled na jezivi postapokaliptični triler Bird Box

Netflix je nedavno objavio novi, još jeziviji trailer za film Bird Box koji je baziran …

Frank Castle aka The Punisher na Netflix stiže u siječnju iduće godine

The Punisher, jedna od samo dvije preostale Marvelove serije na Netflixu se vraća na male …

Web Statistics