Home / Videodrom / Serije / Netflix je objavio datum premijere i konkretniji pogled na SF seriju Altered Carbon

Netflix je objavio datum premijere i konkretniji pogled na SF seriju Altered Carbon

Netflix je prije par dana objavio prvi netipični teaser za kiberpankovsku SF seriju Altered Carbon, a danas je otkriven i klasični teaser trailer. Riječ je o tv adaptaciji popularnog istoimenog romana Richarda K. Morgana iz 2002. godine kojeg je kod nas pod naslovom Digitalni ugljik objavio Algoritam 2006. godine (i kojeg možete kupiti po akcijskoj cijeni na Inverzijinom webshopu). O kvaliteti predloška govori i nagrada Philip K. Dick koji je roman osvojio 2003. godine.

Producentica i scenaristica serije je Laeta Kalogridis (Avatar, Shutter Island), a pilot je režirao Miguel Sapochnik (Game of Thrones). Glavne uloge tumače Joel Kinnaman, James Purefoy, Martha Higareda, Renee Elise Goldsberry, Ato Essandoh, Chris Conner Will Yun Lee i Dichen Lachman. Očekuje nas ukupno 10 epizoda prve sezone koja na Netflix stiže 02. veljače 2018. godine. Još nije službeno potvrđeno ali nagađa se da je Altered Carbon do sada najskuplja Netflixova žanrovska serija, s budžetom od 6-7 milijuna dolara po epizodi.

Priča je smještena u dalju budućnost, točnije 500 godina u budućnosti u kojoj ljudi mogu prebacivati svoju svijest iz tijela u tijelo, čineći besmrtnost realnošću. Društvo je podijeljeno na ljude koji si to mogu priuštiti i na one koji ne mogu. Bogati tako postaju modernim bogovima, koji doslovce žive iznad ostalih, praktički odijeljeni od ostatka čovječanstva.
Radnja prati nekadašnjeg elitnog UN-ovog vojnika Takeshija Kovacsa čija je svijest prebačena u tijelo policajaca koji ima zadatak istražiti ubojstvo klona bogataša, što će ga odvesti do otkrivanja ogromne zavjere…

Altered Carbon

Altered Carbon

Altered Carbon

Altered Carbon

Altered Carbon

Altered Carbon

Altered Carbon

Altered Carbon

Check Also

Amazon će adaptirati Banksov kultni SF serijal Kultura

Uskoro stiže još jedna tv adaptacija SF bestselera. Riječ je o romanu Consider Phlebas iz …

Stigao je kriptični teaser za Netflixovu nadnaravnu seriju The Innocents

Netflix je objavio misteriozni teaser tariler za svoju novu seriju The Innocents. Riječ je o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Web Statistics