Home / Videodrom / Traileri / Dumbo samo što nije sletio u kina, a do tada uživajte u novom pogledu na film

Dumbo samo što nije sletio u kina, a do tada uživajte u novom pogledu na film

Priča o Dumbu, najpoznatijem sloniću na svijetu, koji je svoju najveću manu pretvorio u prednost i tako svima pokazao da je ono po čemu smo drugačiji ujedno ono po čemu smo i najposebniji, uskoro stiže na velike ekrane. Disney je stoga objavio novi pogled na nadolazeću igranu verziju filma baziranog na prekrasnom, tužnom i duhovitom animiranom filmu Dumbo iz 1941. godine. Film je režirao nekonvencionalni i oduvijek drugačiji redatelj Tim Burton, i to prema scenariju Ehrena Krugera, scenarista odgovornog za tri od pet Transformers filmova redatelja Michaela Baya.

Temeljen na spomenutom animiranom filmu o malenom sloniću prevelikih ušiju, koji svoju najveću manu pretvara u prednost, film Dumbo smješten je u 1930-e godine u neuspješni cirkus Maxa Medicija u kojem se zapošljava bivša cirkuska zvijezda Holt Farrier. Holtovoj obitelji povjerena je briga za novorođenog slonića koji postaje predmet ismijavanja zbog svojih golemih ušiju. No kada se otkrije da upravo zbog tih ušiju Dumbo posjeduje moć letenja, cirkus to koristi za vlastitu reafirmaciju te pokreće najzahtjevniju zabavljačku avanturu dosad – Zemlju snova – u kojoj glavnu ulogu ima upravo leteći slonić i spektakularna cirkusantica Collete…

Dumbo u domaća kina stiže 28. ožujka u sinkroniziranoj i originalnoj verziji.

U sinkronizaciji filma u režiji Ivana Planinića sudjelovao je niz domaćih glumaca i glumica koji su svojim glasovima kreirali hrvatsku inačicu ovog nadolazećeg igranog hita. Glavnom liku, nekadašnjoj cirkuskoj zvijezdi Holtu Farrieru kojeg glumi Colin Farrel glas je posudio Dušan Bućan, a vlasniku cirkusa Maxu Mediciju glas je posudio Ljubomir Kerekeš (Danny DeVito). Poduzetnika V.A. Vandeverea glasom predstavlja Marko Torjanac (Michael Keaton), a cirkusanticu Colette Olga Pakalović (Eva Green). U ulogama Holtove djece, Milly i Joea, nastupaju Mara Lešić i Jan Nikola Baš. U ostalim ulogama sudjeluju Pero Juričić, Mladen Vasary, Igor Kovač, Domagoj Janković, Dražen Šivak, Krunoslav Klabučar, Petra Težak, Ranko Tihomirović, Kristijan Ugrina, Nina Kraljić, Dražen Bratulić, Tarik Filipović, Mirela Brekalo Popović i drugi.

Dumbo

Dumbo

Dumbo
Uskoro na Inverzijin webshop stižu i prekrasne Funko POP! figurice iz filma.

Check Also

10 TV fantasy poslastica koje nas uskoro očekuju

Do prije deset godina termin fantasy bio je rezerviran samo za velike ekrane ili niskobudžetne …

The Stand: CBS-ova adaptacija Kingovog romana okuplja zvučna glumačka imena

Seriju baziranu na Kingovom epskom postapokaliptičnom romanu The Stand razvija CBS All Accessu, što je …

Web Statistics