Home / Videodrom / Netflix nam sprema SF poslasticu s androidom u glavnoj ulozi

Netflix nam sprema SF poslasticu s androidom u glavnoj ulozi

Dok svi nestrpljivo odbrojavamo dane do „The Last Jedi“, Netflix je započeo svoju vlastitu SF ofenzivu. Prvo su zajedno sa CBS-om vratili Star Trek na male ekrane, onda su nam najavili adaptaciju hvaljenog romana „Altered Carbon“, čiji se trailer imali prilike pogledati prije par dana; a sada nam kako Deadline ekskluzivno prenosi, Netflix sprema veoma intrigantan SF projekt Mimi from Rio.

Mimi from Rio je perspektivan SF film, koji je poseban po tome da se u moru adaptacija, prequela i rebootova, radi o originalnom scenariju. Detalji su još šturi, ali saznali smo ponešto o radnji i tematici filma. Radnja je smještena u blisku budućnost, u ni više ni manje nego Brazil, i prati dvoje braće, sitnih kriminalaca koji dobiju zadatak da prevezu androida. No dočekuje ih iznenađenje, jer shvaćaju da je android, svjestan svog postojanja. Nakon tog otkrića, misija se pretvara u nešto sasvim drugo.

Mimi from Rio rađen je po scenariju Matthewa K. Firpa and Ryana Firpa (Ruin), a da je ovo obećavajući projekt, pokazuje izjava scenarista da je film mješavina „Ex Machine“ i „Children of Men“, koji su oba zbog svoje inovativnosti dobili pohvale i kritike i publike. Još jedna ohrabrujuća činjenica je da je Netflix dobio prava nakon žestoke licitacije, što zajedno s činjenicom da Netflix u zadnje vrijeme dominira na tržištu, daje naslutiti da nas vjerojatno čeka nešto vrlo posebno.

Film produciraju Bryan Unkeless (I,Tonya), Ridley Scott, Kevin Walsh i Michael Pruss.

Check Also

Potvrđen je pilot za reboot Roswella, a okriveno je i tko će tumačiti glavnu ulogu

Još jedna popularna žanrovska serija iz prošlosti će ponovo oživjeti na malim ekranima. Originalni Roswell …

Trailer za Incredibles 2 vraća superheroje gdje i pripadaju

Nakon skoro 14 godina, Izbavitelji se vraćaju! Disney-Pixar je konačno objavio konkretniji pogled na novu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Web Statistics