Home / Videodrom / Netflix nam sprema SF poslasticu s androidom u glavnoj ulozi

Netflix nam sprema SF poslasticu s androidom u glavnoj ulozi

Dok svi nestrpljivo odbrojavamo dane do „The Last Jedi“, Netflix je započeo svoju vlastitu SF ofenzivu. Prvo su zajedno sa CBS-om vratili Star Trek na male ekrane, onda su nam najavili adaptaciju hvaljenog romana „Altered Carbon“, čiji se trailer imali prilike pogledati prije par dana; a sada nam kako Deadline ekskluzivno prenosi, Netflix sprema veoma intrigantan SF projekt Mimi from Rio.

Mimi from Rio je perspektivan SF film, koji je poseban po tome da se u moru adaptacija, prequela i rebootova, radi o originalnom scenariju. Detalji su još šturi, ali saznali smo ponešto o radnji i tematici filma. Radnja je smještena u blisku budućnost, u ni više ni manje nego Brazil, i prati dvoje braće, sitnih kriminalaca koji dobiju zadatak da prevezu androida. No dočekuje ih iznenađenje, jer shvaćaju da je android, svjestan svog postojanja. Nakon tog otkrića, misija se pretvara u nešto sasvim drugo.

Mimi from Rio rađen je po scenariju Matthewa K. Firpa and Ryana Firpa (Ruin), a da je ovo obećavajući projekt, pokazuje izjava scenarista da je film mješavina „Ex Machine“ i „Children of Men“, koji su oba zbog svoje inovativnosti dobili pohvale i kritike i publike. Još jedna ohrabrujuća činjenica je da je Netflix dobio prava nakon žestoke licitacije, što zajedno s činjenicom da Netflix u zadnje vrijeme dominira na tržištu, daje naslutiti da nas vjerojatno čeka nešto vrlo posebno.

Film produciraju Bryan Unkeless (I,Tonya), Ridley Scott, Kevin Walsh i Michael Pruss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

HBO je naručio prvu sezonu serije Watchmen

Službeno je! HBO je nakon zelenog svjetla za pilot, koji je očito zadovoljio naručio prvu …

Pridružite se elitnom timu pobunjeničkih pilota u traileru za Star Wars: Resistance

Disney Channel, streaming servis kojega nam Veliki miš priprema za ovu jesen, upravo je objavio …

Web Statistics