Netflix razvija seriju Sandman

Ne, ne sanjate. Čini se kako će uskoro na Netflix stići serija Sandman bazirana na doista fantastičnom i kultnom istoimenom strip serijalu Neila Gaimana. Iako je Gaiman nakon Good Omensa izjavio kako su njegovi showrunnerski dani iza njega, na ovom će projektu barem sudjelovati kao izvršni producent, zajedno s Davidom Goyerom. Allan Heinberg (Wonder Woman, Grey’s Anatomy) je odabran za showrunnera serije, te će također napisati i scenarij.

Prije nešto više od tri godine New Line nije uspjela u svom naumu da famozni strip pretvori u film, a sada je Netflix “pokupio” opciju da ga pretvori u igranu seriju. Navodno je Netflix potpisao što izvori opisuju kao masivni financijski ugovor s kućom Warner Bros. Television.

Trenutni dogovori s Netflixom još nisu zaključeni, ali očekuje se skori početak predprodukcije. U međuvremenu Netflix, ali i sam Neil Gaiman su na društvenim mrežama potvrdili vijest o tv adaptaciji Sandmana. Otkriveno je i kako će seriju činiti 10 epizoda plus još jedna dodatna epizoda (pilot)! Datum premijere još nije otkriven.

“Uzbuđeni smo što ćemo raditi zajedno s briljantim timom kojeg čine Neil Gaiman, David S. Goyer i Allan Heinberg kako bi konačno ekranizirali Neilov kultni strip serijal – The Sandman.” – izjavio je Channing Dungey, potpredsjednik zadužen za Netflixove originalne serije.

Sandman je bogata mješavina modernih mitova i mračne fantastike u koju su neprimjetno utkani suvremena književnost, povijesna drama i legende, te se smatra jednom od najoriginalnijih i umjetnički najambicioznijih serijala modernoga doba. Do svoga svršetka 1996. znatno je pridonio umjetničkom sazrijevanju stripa, a sam postao fenomen pop-kulture.

Gaiman se sa Sandmanom odmaknuo od uobičajenih stripova o superjunacima te ispričao mitološku i fantastičnu priču o sedmero braće i sestara koji predstavljaju besmrtne sile svemira, a uključuju Smrt, San, Sudbinu i druge. Glavni lik u stripu je San, odnosno Morpheus, kojeg skupina čarobnjaka zabunom otme umjesto njegove sestre Smrti. Nakon 70 godina zatočeništva, uspijeva se osloboditi i osvetiti otmičarima te kreće u potragu za svojim magičnim relikvijama kako bi povratio moći i obnovio kraljevstvo snova.

Sandman
Neil Gaiman, David Goyer.

Check Also

Prvi trailer za Amazonovu SF seriju Tales from the Loop

Prije malo manje od godinu dana Amazon je najavio kako priprema SF seriju Tales From …

Novi Star Trek film i dvije nove serije su službeno u razvoju!

Potvrđeno je da su Star Trek film i dvije nove tv serije službeno u razvoju. …

Web Statistics