Netflix priprema seriju Resident Evil

Čini se da će ovo biti dobra godina za fanove franšize Resident Evil. Ne samo da je netom stigla po svemu sudeći odlična igra Resident Evil 2 remake koja se od danas može zaigrati na PC-u i konzolama PlayStation 4 i Xbox One, nego uskoro na male ekrane stiže i serija Resident Evil.

Deadline je prenio vijest da se razvija igrana serija Resident Evil koja se nalazi u ranoj fazi produkcije. Navodno se serijal radi za Netflix u suradnji s Constantin filmom – njemačkom produkcijskom i distribucijskom kućom koja stoji iza svih filmova franšize. Netflix i Constantin film trenutno tragaju za showrunnerom koji će voditi projekt.

Plan za seriju je proširiti svemir Resident Evila i produbiti postojeću mitologiju. Serija će zadržati osnovnu premisu, glavne elemente, likove i akcijske segmente koji su također poslužili kao osnova za filmsku franšizu. Istražit će mračne poslove unutar Umbrella Corporationa i novog svjetskog poretka uzrokovanog izbijanjem T-virusa.

Netflix za sada odbija dati bilo kakav službeni komentar.

Filmska franšiza pokrenuta je 2002. godine i sastoji se od ukupno šest filmova do sada, koje je režirao Paul W.S. Anderson. Glavnu ulogu u svima njima je tumačila Milla Jovovich. Filmski serijal je zaokružen i završio je 2016. s filmom Resident Evil: Final Chapter. Dosadašnja franšiza je kumulativno zaradila 1,2 milijarde dolara u svijetu i drži naslov najsnažnije filmske serije bazirane na video igri. Prošlog mjeseca Constantin film je angažirao Johannesa Robertsa (47 Meters Down, The Strangers: Prey at Night) kao režisera i scenarista za reboot filma Resident Evil s novom glumačkom postavom. Za sada nije poznato da li će filmski reboot i serija biti na neki način povezane.

Check Also

Star Trek: Lower Decks ima datum premijere i prvi poster!

Prva Star Trek animirana serija nakon Star Trek: The Animated Series (TAS) je konačno pred …

Otkrijte animatronička čudovišta u filmu Willy’s Wonderland!

Incijalno poznat kao Wally’s Wonderland, film je sada preimenovan u Willy’s Wonderland, gdje glavnu ulogu …

Web Statistics