Neočekivano, Fox nam je spremio „Star Trek“ dramediju koju smo uvijek željeli

 

16052017_orville_post_1

Sjećate li se filma „Galaxy Quest“? Po mnogima najboljeg Star Trek filma (a koji nije bio Star Trek), u kojemu vanzemaljska rasa angažira skupinu zaboravljenih glumaca nekad popularnog SF serijala, misleći da su oni uistinu heroji. Ako se sjećate, onda bi vas ova vijest mogla razveseliti. Fox je upravo objavio trailer najnovijeg uratka iz radionice Setha MacFarlanea (Family Guy, American Dad) nadolazeće SF dramedije The Orville, koja je po svemu sudeći Galaxy Quest ali u serijalnom obliku.

Smješten 400 godina u budućnost, „The Orville“ će (kako dramediji i dolikuje) pratiti avanture pomalo nevažnog istraživačkog broda i njegove neobične posade. U kratkom traileru, koji obiluje referencama na Star Trek, predstavljen nam je kapetan Mercer (Seth MacFarlane), kao zadnji izbor Zemaljske Flote kojem je za prvi zadatak dana jedna naizgled nevažna misija. Ta misija će biti sve samo ne lagana, budući da će se Merceru kao prvi časnik pridružiti njegova bivša žena (Adrianne Palicki). Nesumnjivo je da serija pokušava evocirati Kirka i Spocka na jedinstven način. Tu je i prateća grupa likova koje možemo očekivati u SF seriji: homicidni robot, jednospolni vanzemaljac s lošim smislom za humor, izuzetno snažna vanzemaljka, želatinasto biće, i pilot alkoholičar. Osim što pokušava reflektirati Star Trek atmosferu (što se vidi na dizajnu komadnog mosta koji neodoljivo podjeća na Enterprise D), The Orville dijeli i postavu s ovim kultnim serijalom. Pravi Trekiji primjetiti će glumicu Penny Johnson, bolje znanu kao Kasidy Yates, kapetanicu teretnjaka i ženu kapetana Siska iz ST: DS9, kao jednu od članica posade.

Povezanost s Star Trekom tu ne prestaje. Među režiserima su također prisutna poznata Trek imena. Tako ćemo imati priliku gledati epizode koje su režirali Jonathan Frakes, Brannon Braga i Robert McDuncan Neill. Pilot epizodu (koja je prikazana u traileru), režirao je Jon Favreau (Iron Man), koji je ujedno i jedan od izvršnih producenata.

Trailer prožima karakteristični MacFarlaneov humor koji nije za svakoga, ali sudeći po tematici i reflektiranju na Star Trek, kao i tome da je MacFarlane veliki Trekkie, smatramo da Orvilleu morate dati šansu kad se pojavi na malim ekranima ove jeseni.

Check Also

Prvi pogled na novi film Mortal Kombat

Warner Bros. je konačno objavio prve fotografije iz nadolazećeg reboota filma Mortal Kombat. Iako je …

Trailer za Netflixovu kriminalističku fantasy seriju Cidade Invisível

Nedavno je nova Netflixova brazilska serija Cidade Invisível iliti Invisible City dobila svoj puni trailer …

Web Statistics