Home / Videodrom / Serije / Neobični detektiv Dirk Gently stiže na male ekrane

Neobični detektiv Dirk Gently stiže na male ekrane

 

31072016_Dirk_Gently_post

Samuel Barnett je novi Dirk Gently, a Elijah Wood tumači njegovog pomoćnika Todda. Ako već niste vrijeme je da se upoznate s novom BBC-jevom serijom koja je nastala po romanima Douglasa Adamsa o nekonvencionalnom detektivu Dirku Gentlyju. Pustolovine detektiva koji je okružen neprestanim kaosom doživjele su nažalost samo kratak serijal od tri naslova. Prvi je Holistička detektivska agencija Dirka Gentlyja, drugi je Dugo, mračno poslijepodne duše, dok je treći “The Salmon of Doubt: Hitchhiking the Galaxy One Last Time” izdan posthumno kao nedovršeno djelo. Prva dva romana u prijevodu je objavila Zagrebačka naklada, pa ostatak ljeta možete iskoristiti za prvo ili ponovo čitanje prije dolaska serije.

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency” će svoju premijeru doživjeti 22. listopada. Sezona se sastoji od ukupno osam epizoda. Scenarij potpisuje Max Landis (American Ultra), a ostale uloge tumače Christian Bako, Neil Brown Jr., Fiona Dourif, Aaron Douglas, Jade Eshete i Hannah Marks. Radnja prati Dirka i Todda kako nastoje riješavati misteriozne slučajeve koji su najčešće povezani s nečim nadnaravnim. Po sezoni nas očekuje samo jedan misterij, jer je svaki bio iznimno skup, otkačen i kompliciran za bilo koju kraću opciju.

Inače, televizijsku adaptaciju o detektivu Dirku Gentlyju britanska publika je mogla pratiti od 2010. do 2012. godine, kada je BBC objavio četiri epizode serije koja se također temeljila na knjigama Douglasa Adamsa. No, serija koja je imala Stephena Mangana u glavnoj ulozi nije zaživjela jer je kritičari niti obožavatelji nisu dobro primili.

Check Also

Stigao je prvi trailer za Netflixovu adaptaciju In The Tall Grass

Prije godinu dana Netflix je najavio kako razvija horor film In the Tall Grass, adaptaciju …

Dinosauri ulaze u naš svijet s Jurassic World: Battle at Big Rock

Prije tjedan dana, Colin Treworrow nas je iznenadio neočekivanom najavom za kratki film Jurassic World: …

Web Statistics