Home / Videodrom / Serije / Najnoviji roman koji postaje tv serija je “Roadside Picnic” braće Strugackij

Najnoviji roman koji postaje tv serija je “Roadside Picnic” braće Strugackij

 

14092015_roadside_picnic_tv_serija_feat

Jedan od najpoznatijih i najznačajnijih ruskih romana “Roadside Picnic” (Пикник на обочине) braće Strugackij se seli na televiziju, jer je to u zadnje vrijeme vrlo popularno. S obzirom da je trenutno aktualno tkz. zlatno doba serija to nimalo ne čudi. Jedino što bi nas čudilo jest da pohodite ove stranice, a ne prepoznajete autore ili naziv ovog fantastičnog romana.
Za sada se zna da seriju razvija WGN America u suradnji sa kućom Sony Pictures Television. Za adaptaciju romana će biti zadužen Jack Paglen (Transcendence), režiju će potpisivati Alan Taylor (Terminator Genisys, Game of Thrones), a produkciju Neal Moritz.
Radnja romana se odvija na Zemlji nakon posjete vanzemaljaca. Oni za sobom ostavljaju šest zona pogođenih neobjašnjivim fenomenima koje ljudi ne razumiju. Zone sadrže i neobične artefakte za koje se vjeruje da imaju nadnaravna svojstava.
1979. godine Andrej Arsenijevič Tarkovski je po romanu napravio vrlo značajan sf film “Stalker“, a sami roman je 2012. dobio i novi prijevod na engleskom jeziku (Olena Bormashenko).

Check Also

Zombieland: Double Tap, pogled iza scene

Ove jeseni vraćamo se u najzabavnije mjesto na svijetu – zemlju zombija! Desetljeće nakon što …

Kratki SF horor film Corporate Monster, čudovišta žive među nama!

Otkrijte novi zanimljivi kratki film redatelja Ruairija Robinsona – Corporate Monster. Mi smo već uživali …

Web Statistics