Najavljen je filmski prikvel Igre gladi, prema novom romanu Suzanne Collins

Franšiza Igre gladi (The Hunger Games) još nije došla do svoga kraja! Da, dobro ste pročitali, i ne, nismo se zabunili. Fanovi Igre gladi imaju se čemu veseliti. Jutros je Suzanne Collins, autorica iznimno popularne distopijske trilogije Igre gladi (Igre gladi, Plamen i Šojka rugalica) najavila prikvel roman koji će izaći 19. svibnja 2020. godine.

Za sada nenaslovljeni roman će radnjom biti smješten 64 godine prije događaja trilogije, a u fokusu će mu biti propali pokušaj pobune u Panemu.

“Suzanne Collins je iznimno vješta u kombiniranju briljantne priče, worldbuildinga, napetosti i socijalnog komentara… Mi smo iznimno uzbuđeni – kao čitatelji i izdavači – predstaviti kako fanovima trilogije, tako i novoj publici potpuno novu perspektivu ovog modernog klasika.” – izjavila je Ellie Berger, direktorica kuće Scholastic Trade Publishing.

I to nije sve, unatoč tome što knjiga još nije ugledala ni svijetlo dana, Lionsgate je objavio kako već rade na filmskoj adaptaciji u suradnji s autoricom Suzanne Collins.

“Kao ponosni dom filmova Igre gladi, ne možemo dočekati objavu sljedeće Suzanneine knjige. Komunicirali smo s njom tijekom pisanja romana, i veselimo se nastavku bliske suradnje na filmu.” – izjavio je Joe Drake, predsjedavajući grupe Lionsgate Motion Picture.

Producentica Nina Jacobson, na Twitteru je objavila “Mačka je izašla iz vreće!” implicirajući kako će se vratiti svojoj nekadašnjoj funkciji, predvodeći adaptaciju, kao što je to bio slučaj i s trilogijom.

S obzirom da se radnja prvog romana trilogije održava za vrijeme 74. Igara gladi, a novi roman se održava 64 godine ranije, očito ćemo pratiti i događaje oko 10. Igara gladi. Bilo bi krajnje nepotrebno, i nezanimljivo da se prikvel odvija oko novog heroja ili heroine kroz još jedne Igre gladi, pa se nadamo da će fokus doista biti drugačiji. U svakom slučaju ova štura najava daje to i naslutiti, pa očekujemo da će tako stvarno i biti.

Igre gladi - prikvel roman

Check Also

Prvi trailer za Syfy-jevu seriju Vagrant Queen

Nova Syfy-jeva serija Vagrant Queen stiže 27. ožujka. Riječ je o adaptaciji popularnog strip serijala …

Star Trek: Discovery, otkriven je prvi promo art za 3. sezonu

Za sada se čini da će ovo biti jako dobra godina za Star Trek. Trenutno …

Web Statistics