Na televiziju dolazi još jedan poznati Martinov serijal – “Wild Cards”

 

08082016_wild_cards_post

Uspjeh koji je ostvario George R.R. Martin trenutno je na najvišim razinama koje neki pisac može dostići i za to je naravno zaslužan njegov serijal “Pjesma leda i vatre” koji trenutno hara televizijama pod nazivom “Igra prijestolja“. Taj serijal je toliko poznat da se o njemu više ne treba posebno ni pisati, pa je to bolje prepustiti ostalim Martinovim radovima koji su bačeni u pozadinu.

Jedan od tih serijala je “Wild Cards” koji je započet 1987. godine i koji još uvijek redovito izlazi. Ono što se mora obznaniti je da zapravo nije riječ o serijalu kojeg piše samo jedan autor, već o velikom zajedničkom svemiru koji je zapravo počeo kao RPG igra koju je vodio upravo Martin. Nakon što je za tu igru razradio kompleksan svemir, odlučio je da bi on i drugi pisci trebali početi pisati priče smještene u tom svemiru. I tako je započeo serijal koji je do sada izlučio preko deset knjiga, stripova i koji se sada sprema postati i serija pod banerom kuće Universal Cable Productions.

Za one koji nisu upoznati sa serijalom, riječ je o postapokaliptičnom svijetu u kojemu je umrlo 90% ljudi, a oni koji su uspjeli preživjeti dobili su supermoći i postali superheroji i supernegativci. Naravno, nemojte zaboraviti da je urednik serijala i dalje George R.R. Martin što znači da je riječ o priči koja nadilazi standarde žanra, čini ih mračnijima i neobičnijima i samim time često i boljima od onoga što na jedan svojstven način parodiraju.

Takva premisa savršena je za seriju, poglavito zato što osim ogromnog izvornog materijala, kreatori serije (Melinda Snodgradss i Gregory Noveck) će moći izmišljati i svoje nove priče. Granice gotovo pa da i nema, a potencijala je toliko puno da bi stvarno bila šteta kada ne bi bio iskorišten.

Daljnji detalji trenutno nisu poznati, no nadamo se da ćemo uskoro saznati više i da ovo neće biti jedna od onih serija koje čekamo godinama nakon čega shvatimo da smo cijelo to vrijeme jednostavno mogli čitati knjige po kojima su napravljene.

U prilogu se nalaze crteži nekih od likova kako biste mogli dobiti uvid u serijal, kao i u ono što bi nas uskoro moglo čekati na malim ekranima.

882016_wild_cards_4

882016_wild_cards_3

882016_wild_cards_2

882016_wild_cards_1

 

Check Also

Trailer prodire duboko u horor novog ruskog filma The Superdeep

Trenutno se u postprodukciji nalazi novi ruski žanrovski film na engleskom jeziku The Superdeep (Kolskaya …

The Old Guard na Netflix stiže već sutra, 10. srpnja!

Netflix i Skydance su objavili novi video, fotografije i poster za akcijski fantasy film The …

Web Statistics