Home / Videodrom / Marvel ekranizira pustolovine Shang-Chija

Marvel ekranizira pustolovine Shang-Chija

Marvel planira ekranizaciju stripa Shang-Chi, koji bi trebao postati njihov prvi superherojski film o pustolovinama junaka azijskog podrijetla.

Scenarij će potpisati Dave Callaham, koji trenutno radi na nastavku Spider-Man: Into the Spider-Verse, te na filmovima Wonder Woman 1984 i Zombieland: Double Tap. Za režisera je izabran Destin Daniel Cretton, autor hvaljene indie drame Short Term 12 koji sada snima biografsku dramu Just Mercy u kojoj se pojavljuju Jamie Foxx (Baby Driver), Michael B. Jordan (Black Panther) i Brie Larson (Captain Marvel).

1972. godine su pisac Steve Englehart i ilustrator Jim Starlin kreirali lik Shang-Chija nakon što Marvel nije uspio dobiti prava na adaptaciju tada popularne TV serije Kung Fu u kojoj je glavnu ulogu tumačio David Carradine (Kill Bill).

Shang Chi je majstor borilačkih vještina čije sposobnosti i vještine dosežu nivo super junaka. Originalno je predstavljen kao sin doktora Fu Manchua, legendarnog super negativca kojeg je još 1912. kreirao britanski autor Arthur Henry Ward, pišući pod pseudonimom Sax Rohmer. Shang-Chi odrasta i školuje se u suvremenoj Kini uvjeren u dobre namjere svog oca. No, nakon što upozna svoju majku, Shang-Chi se okreće protiv Fu Manchua i pridružuje se međunarodnom timu boraca protiv terorizma i organiziranog kriminala.

Shang-Chi

Check Also

Netflixova serija The Witcher stiže ove godine!

Otkada je Netflix objavio prvi pogled na Henryja Cavilla kao Geralta od Rivije, sve do …

Alden Ehrenreich predvodit će seriju Brave New World

Nakon ikonske uloge Hana Soloa u filmu Solo: A Star Wars Story, Alden Ehrenreich će …

Web Statistics