Kratki film ‘State Zero’ ima čudovišta, vojnike i stvarno kvalitetan vizualni stil

 

Nerijetko kratki filmovi ispadaju bolji od onih koji haraju kinima i zarađuju milijune. Nije to čudno, ipak, za napraviti dobar kratki film potrebno je više mašte i, vjerojatno najvažnije, stvarno dobar scenarij. A i kratki filmovi mogu slobodno eksperimentirati, a to je nešto što se u Hollywoodu baš i ne radi često.

Kratki film ‘State Zero‘ redateljski je prvijenac švedskog konceptualnog umjetnika Andreea Wallina (Oblivion, Godzilla)  i jedna od iznimka u svijetu kratkih filmova. Naime, riječ je o kratkom filmu koji jako želi biti blockbusterski SF. Radnja je dosta klišejna i već viđena (grupa vojnika istražuju komunikacijski toranj s kojim je naglo prekinuta komunikacija, tamo nailaze na čudovišan problem) i dijalozi su čista shema za jedan vojni film (vojnici razgovaraju na putu do tornja što jako podsjeća na jednu scenu u helikopteru iz Predatora), ali ono po čemu se ovaj film najviše razlikuje od ostale kratke forme je vizualni stil koji bi slobodno mogao proći za film u kojega su uloženi milijuni.

To nije previše neočekivano, redatelj je ipak radio na poznatim filmovima koji su isto tako vizualni prekrasni a sadržajno plošni.

No zahvaljujući kratkoj formi ‘State Zero’ ipak ne stigne postati dosadan. Zato se isplati baciti oko i gledati kako sve lijepo izgleda. Još da je scenarij bolji… Pa to bi zbilja bilo fantastično.

 

Check Also

Prvi trailer za Amazonovu SF seriju Tales from the Loop

Prije malo manje od godinu dana Amazon je najavio kako priprema SF seriju Tales From …

Trailer za Netflixovu adaptaciju The Letter for the King

Ako vam naslov nove Netflixove serije The Letter for the King zvuči poznato to je …

Web Statistics