Home / Videodrom / Kratki filmovi / Kratki animirani žanrovski filmovi u utrci za Oscara

Kratki animirani žanrovski filmovi u utrci za Oscara

 

Veliki je dan za filmsku industriju, objavljene su nominacije za ovogodišnju nagradu Oscar. Čitav svijet trenutno diskutira one u najvećim utrkama: najbolji film, najbolji glumac, nabolja glumica… Naravno da se kao i gotovo svake godine našlo i žanra u tim najvećim kategorijama i svakako ćemo se i njih dotaknuti samo ne u ovom članku. Čini nam se da su kratki filmovi nekako nepravedno zapostavljeni, pa mi utrku za Oscara otvaramo upravo pregledom kratkih animiranih žanrovskih dragulja. U kategoriji najboljih kratkih animiranih filmova se nalazi njih pet “Bear Story”, “Prologue”, “Sanjay’s Super Team”, “We Can’t Live Without Cosmos” i “World of Tomorrow” od kojih izdvajamo tri žanrovska naslova i njihove pripadajuće trailere/klipove.

Sanjay’s Super Team” je Pixarov kratki film (7. min.) redatelja Sanjayja Patela u kojem mladi indijski dječak sanjari o Hindu bogovima kao superherojima…

Here's a super cool peek for our super cool fans. See Sanjay's Super Team in front of The Good Dinosaur this Thanksgiving.

Posted by Disney Pixar on Thursday, October 15, 2015

We Can’t Live Without Cosmos/Mi ne mozhem zhit bez kosmosa” je ruski kratki film (16. min.) redatelja Konstantina Bronzita. Riječ je o kronikama života dva astronauta dok se pripremaju za misiju u svemir.

World of Tomorrow” je kratki sf film (17. min) redatelja Dona Hertzfeldta u kojem su ljudi ovladali vještinom kloniranja…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Pedro Pascal potvrđen za glavnu ulogu u seriji The Mandalorian

Pedro Pascal tumačit će glavnu ulogu u nadolazećoj Disneyevoj seriji The Mandalorian, smještenoj u Star …

Realistični Pokemoni dolaze u naš svijet u traileru za Detective Pikachu

Još nam je teško povjerovati, ali sudeći po upravo izašlom traileru, čini se da film …

Web Statistics