KraKon, prva zagorska konvencija je pred vratima

Ne propustite premijerno izdanje zagorske konvencije geek kulture – KraKon! Riječ je o dvodnevnom događanju, koje vas očekuje ovaj vikend, 02. i 03. lipnja, a održat će se kako prigodno i sam naziv konvencije upućuje u Krapini, u prostorima Osnovne škole Ljudevita Gaja. Iskusite kombinaciju društvenih igara, cosplaya, DND-a, LARP-a, predavanja i kvizova u potpuno opuštenoj atmosferi srca Zagorja.

Cosplay možete prijaviti na linku ili tijekom KraKona na cosplay štandu do 17 h. Cosplay natjecanje nema teme, stoga možete odabrati bilo kojeg lika (prihvaćaju se i original cosplayi, likovi iz mitologije, mashupi itd.), a u prijavi je posebno bitno da objasnite zašto ste odabrali upravo tog lika. Stručni žiri kojeg čine Tajana Štasni, Irena Petranović, Iva Pavlić, Bojana Vukotić, Dora Grundler i Barbara Brna ocjenjivat će prijavljene natjecatelje u sljedećim kategorijama: Best in Show, Best Needlework, Best Play, Best Prop, Best Crafting, Vox Populi i Kid’s Award, od kojih su neke noviteti na domaćoj cosplay sceni. Nagrade će odgovarati svakoj kategoriji i biti iznimno korisne za daljnje craftanje i izradu novih cosplaya.

Cosplay natjecanje održat će se u subotu 02. lipnja, u sportskoj dvorani OŠ “Ljudevit Gaj” Krapina, od 19:30 do 20:30 h. Performans može trajati do dvije minute, može biti pojedinačan ili grupni no nije obavezan. Dodjela nagrada održat će se također u subotu od 21:45 do 22:30 h.

Od predavanja izdvajamo:

Povijest stripa u Hrvatskoj – Dina Horvat

Heroine kroz povijest video igara – Tara Horvat

Zombiji u potrazi za kapitalističkim mozgovima – Antonija Mežnarić

Tolkienova bića tame – Nariel, Curumo

Početak cosplaya u Hrvatskoj – Tajana Štasni

Tajna Stare Sušice – Pridružite nam se u stvaranju čarolije – Terrible Creations

SF u kazalištu – Ana Miljanić, Juraj Belošević

Inverzija također stiže s šarolikom ponudom svog asortimana kojeg i inače nudi u sklopu svog webshopa. U subotu vas na štandu očekuje više nego pristojna ponuda žanrovskih knjiga, stripova, bilježnica, Funko POP! figurica i privjesaka, igara i cool majica.

Detaljan raspored konvencije KraKon potražite na linku.

Galaktički gujdeki željno iščekuju vaš dolazak!

Check Also

Okupite se za Marvel Movies Pub Quiz u Velikom Tolku!

Ako ste veliki fan Marvela onda definitivno ne bi trebali preskočiti Marvel Movies Pub Quiz …

Priče za Milenu: Komemoracija za Milenu Benini

Svi ste pozvani u Booksu u četvrtak, 02. srpnja u 18:00 sati da podijelite sa …

Web Statistics