Home / Opasne vizije / Jake Gyllenhaal i Ryan Reynolds u SF trileru “Life” otkrivaju smrtonosnu vrstu na Marsu

Jake Gyllenhaal i Ryan Reynolds u SF trileru “Life” otkrivaju smrtonosnu vrstu na Marsu

 

05022017_life_post_001

U posljednjih nekoliko godina žanr znanstvene fantastike se podigao na novu razinu filmovima poput “Arrival” koji je doslovce rasturio nominacijama za mnogobrojne nagrade uključujući i Oskara. Ovog nam proljeća stiže još jedan pretendent za kvalitetan sf triler – “Life” (Trag života), u kojem su glavne uloge ostvarili Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds i Rebecca Ferguson.

Priča filma prati šesteročlanu posadu na međunarodnoj svemirskoj postaji koja se nalazi na rubu jednog od najvažnijih otkrića u povijesti civilizacije: prvog dokaza života na Marsu. Kako posada polagano započinje svoje istraživanje, njihove metode dovode do neželjenih posljedica, a novi oblik života pokazuje se puno inteligentnijim nego što je to itko mogao očekivati…

05022017_life_post_002

Trag života svoju je inspiraciju pronašao u jednom od najboljih znanstveno fantastičnih filmova – “Alienu”. Iako je Ryan Reynolds trebao tumačiti glavnu ulogu u filmu, zbog vremenske ograničenosti odnosno paralelnog snimanja drugog filma odlučio je nastupiti u sporednoj ulozi pa je glavna rola pripala Jakeu Gyllenhaalu, glumcu koji je svoju kvalitetu dokazao u filmovima kao što su “Donnie Darko”, “Nightcrawler” i i “Zodiac”. Njima dvojici pridružila se i Rebecca Ferguson koju smo do sada imali prilike vidjeti u filmovima kao što su “Mission: Impossible – Rogue Nation”, “The Girl on the Train” i “Florence Foster Jenkins”.

Scenaristi filma su Rhett Reese i Paul Wernick koji su do sada zajedno napisali dva vrhunska ostvarenja “Zombieland” i fantastični “Deadpool” kojeg je samo u domaćim kinima prošle godine vidjelo preko 100 tisuća gledatelja i koji se nalazi na gotovo svim listama najboljih filmova 2016. godine. Režiju potpisuje Daniel Espinosa.

Uz filmsku ekipu iza i ispred kamere nesumnjivo je da nas očekuje još jedna intrigantna znanstveno fantastična priča koja će nas navesti da promišljamo o budućnosti koja nam više i nije toliko daleka.

Trag života u domaća kina stiže 23. ožujka. U međuvremenu pogledajte novi trailer, Super Bowl spot i poster za film.

05022017_life_poster

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Vampirske kronike Anne Rice su pronašle svoj dom na mreži Hulu

Nakon dvije godine razvijanja TV serija Vampirske kronike (Vampire Chronicles) je konačno pronašla svoj dom. …

Prvi pogled na SF seriju The First

Lansiramo za 3… 2… 1… Beau Willimon, tvorac serije House of Cards se na male …

Web Statistics