Iskusite „leap of faith“ u novom „Assassin’s Creed“ traileru

 

19102016_assassins_creed_post_1

Jedna od većih misterija modernog Holywooda je kako multimilijunski studiji koji uspješno nižu blockbuster za blockbusterom, ne mogu od kultne AAA igre stvoriti pristojno filmsko ostvarenje (Warcraft, da tebe gledam). Jedan od studija koji će pokušati razbiti to prokletstvo je 20th Century Fox, koji je upravo objavio novi trailer za „Assassin’s Creed“.

Assassin Creed je za one koje ne znaju, open-world igra francuskog Ubisofta, u kojoj glavni lik proživljava sjećanja svojih predaka, u različitim povijesnim periodima, i na još raskošnijim lokacijama, poput križarskog Outremera, renesansne Italije, revolucionarnog Pariza, ili najnovijeg ostvarenja smještenog u viktorijanski London. Kroz mješavinu avanture, akcije, upoznavanja stvarnih povijesnih ličnosti, parkoura po povijesnim građevinama i skokova s nemoguće visokih visina („leap of faith“), pratimo glavnog junaka i njegovu ulogu u vječnom sukobu između Assassina i Templara, sukobu koji seže još u prapočetke čovječanstva.

S takvim tematskim podloškom rekli bi da je ovo holywoodska zlatna koka. I čini se da je studio posao shvatio ozbiljno. Na režiserskoj stolici je Justin Kurzel (Macbeth), a ulogu glavnog junaka, Calluma Lyncha tumači Michael Fassbender, koji je u zadnje vrijeme postao čovjek za promociju velikih franšiza. Novi trailer (ovaj put, srećom bez Kayne Westa) donosi nešto bolji uvid u Callumove motive, kao i u agendu misteriozne i moćne Abstergo korporacije. Abstergo je paravan Templara, predvođen Alanom Rikkinom (Jeremy Irons) i njegovom kćeri Sophiom (Marion Cottilard) čiji je cilj otkriti tajne Callumovog pretka Aguilara (isto Fassbender), pripadnika Assassina iz 15-stoljetne Španjolske. Onima koji nisu upoznati sa AC univerzumom to može zvučiti kao sulud plan, ali Abstergo posjeduje Animus – uređaj koji je u mogućnosti dekodirati Callumov DNA i otključati sjećanja predaka, sve to u visokorealističnoj projekciji prošlosti.

Novi trailer pruža bolji pogled na akcijske scene koje odlikuju AC univerzum, na titularni „leap of faith“ (koji nije CGI efekt, već pravi stunt, i najvjerojatnije najspektakularniji skok u produkciji Holywooda), kao i na više detalja vezanih za mitologiju i simboliku AC univerzuma. Imamo bolji uvidu spektakularne lokacije u Španjolskoj kao i unutar Absterga. Budući da je AC franšiza omiljena upravo zbog prikaza prošlosti, malo je zabrinjavajuće da se većina filma odvija u sadašnjosti. Trailer i dalje ostavlja dojam filma koji ima problema s identitetom. Od generičke pop muzike u pozadini (ipak bolje od Westa), do titlova u maniri Tarantinovih filmova, ili nešto recentnijeg Suicide Squada. Čini se da film ne zna šta želi biti, i kako se želi prezentirati publici. Što se tiče AC mitologije, mene je kao gamera i fana franšize malo začudilo to da se titularni Assassin’s Creed u filmu predstavlja kao organizacija, dok je u igri to skup pravila istoimene sekte. Također, malo je zbunjujuće što je lokacija/period dijela radnje u filmu predstavljen kao Španjolska Inkvizicija, obzirom da je to bilo ime povijesne organizacije, i da me isticanje Inkvizicije u najavi više podsjeća na poznati montypythonovski skeč. No to je moj osobni bias, kao gamera i povjesničara (i velikog fana Monty Pythona) 😉

Na Fassbenderu je da razbije Holywoodsko prokletstvo, a da li će „leap of faith“ Assassin’s Creeda završiti u kolima punim sijena ili na hladnom betonu, saznat ćemo 21. prosinca.

19102016_assassins_creed_poster

Check Also

Novi teaser za Penny Dreadful: City of Angels

“U mraku sve dolazi na svijetlo.” Showtime je objavio novi teaser za seriju Penny Dreadful: …

Fotke sa seta otkrivaju bolji pogled na Batmana

The Batman je kao što već vjerojatno znate u produkciji, i tek što je krenulo …

Web Statistics