Home / Fandom / Invazija tjelokradica i Ederlezi Rising na početku tjedna 8. Fantastic Zagreb Film Festivala

Invazija tjelokradica i Ederlezi Rising na početku tjedna 8. Fantastic Zagreb Film Festivala

Usprkos ćudljivom vremenu 8. Fantastic Zagreb započeo je ovog vikenda u odličnoj atmosferi, dok tjedan koji je pred nama donosi mnoštvo uzbudljivih fimova, izvrsnih premijera i kultnih klasika.

Ovaj tjedan festival započinje u kinu Tuškanac od 19:00 h uz napetu SF dramu Crna kocka. Što kada biste se mogli vratiti u prošlost? Biste li promijenili ono što je bilo, a što nije moralo biti? Alice, trinaestogodišnja djevojka obuzeta ljutnjom zbog nesreće u kojoj je izgubila majku i ostala invalid, a za koju krivi oca, morat će donijeti tu odluku. Otkrijte vrijedi li prošlost budućnosti!
Od 21:45 h na Ljetnoj pozornici Tuškanac ne propustite kultni klasik Invazija tjelokradica (Invasion Of The Body Snatchers) briljantni SF triler u režiji Philipa Kaufmana o prikrivenoj invaziji vanzemaljaca. Objavljen 22. prosinca 1978., ovo djelo zapravo je remake filma istog naslova iz 1956. i glasi za film koji je opravdao pojam ‘remake’, a temelji se na romanu The Body Snatchers Jacka Finneyja.

U utorak vas očekuje prava poslastica iz Južne Koreje od 19:00 h u kinu Tuškanac, Beskrajni dan (Ha-Roo). Drama misterioznog predznaka, koja se vrti oko oca koji je počinio neetično djelo kako bi pokušao spasiti život svoje kćeri. Tri godine kasnije, duhovi iz prošlosti se vraćaju i ostaje zarobljen u beskrajnoj vremenskoj petlji. Inverzijin osvrt na film možete pročitati ovdje.

Od premijernih naslova svakako treba izdvojiti Ederlezi Rising, na programu u 21:45 h u utorak na Ljetnoj pozornici Tuškanac. Atraktivna srpska SF drama Lazara Bodrože s američkom ex-porno divom, a današnjom poznatom blogericom Stoyom, koji će zajedno pozdraviti publiku prije projekcije u utorak. Jessica Stoyadinovich, američka glumica, model i blogerica srpskog podrijetla, karijeru je započela 2006. godine u filmskoj industriji za odrasle da bi nakon toga pokrenula vlastitu produkcijsku kompaniju kao i multimedijalni magazin koji se bavi fenomenom ljudske seksualnosti. Svoje tekstove objavljuje u nekim od najvećih svjetskih tiskovnih medija (New York Times, VICE, Playboy, The Guardian itd). Ederlezi Rising njezina je prva mainstream filmska uloga, a nakon toga debitirala je i na kazališnim daskama u predstavi “Harakiri Kane” koju je režirao Dean Haspiel. Stoya živi i radi u New Yorku.

Uz filmski program ove godine pripremili smo i atraktivnu multimedijalnu izložbu Luminar talentiranog umjetnika, filmskog redatelja i majstora specijalnih efekatat Paola Gentilinija. Izložba je besplatna i otvorena za javnost do 12. srpnja. ‘Uronite’ u fantastičnu SF avanturu u samom centru Zagreba, u Tunelu Grič!

Više informacija o Fantastic Zagreb Film Festivalu, raspored projekcija, kao i eventualne promjene radi vremenskih nepogoda potražite na 2018.fantastic-zagreb.com ili Facebook stranici Fantastic Zagreba.

Check Also

Traže se vaše priče za zbirku Empress of the Damned Housework

Još svega nekoliko dana je otvoren natječaj za feminističku kratku priču spekulativne fikcije hrvatskih autorica …

Superhero Pub Quiz: Spider-man

pub kviz > Želite li sudjelovati u Spider-man pub kvizu, morate se prijaviti kao ekipa od …

Web Statistics