Home / Videodrom / Ezra Miller i Grant Morrison pišu scenarij za film The Flash

Ezra Miller i Grant Morrison pišu scenarij za film The Flash

Ezra Miller, koji je glumio super heroja Flasha u filmovima Batman v Superman: Dawn of Justice i Justice League, ovih dana završava scenarij za filmsku adaptaciju pustolovina najbržeg junaka DC svemira. Millerova odluka da se sam baci na pisanje scenarija najnovija je epizoda višegodišnje trakavice u koju se pretvorila produkcija ovog filma.

U tome mu pomaže škotski strip-autor Grant Morrison koji je u proteklih tridesetak godina radio na nizu ikonoklastičkih strip pustolovina u naslovima kao što su Doom Patrol, The Invisibles i Flex Mentallo. Morrison je pisao stripove za DC, Vertigo i kultni britanski strip magazin 2000 AD. Trenutno je glavni urednik još jednog kultnog strip magazina – Heavy Metal. Morrison je također jedan od autora SyFy-eve crnohumorne nadrealne serije Happy!

Flash je bio jedna od rijetkih svijetlih točaka u ranim danima DC-evog filmskog svemira. Filmsku adaptaciju njegovih pustolovina isprva je trebao režirati Seth Grahame Smith (pisac romana Abraham Lincoln, Vampire Hunter) koji je odustao od projekta u travnju 2016. Zamijenio ga je filmaš Rick Famuyiwa (The Confirmation, Brown Sugar), ali je i on napustio projekt u listopadu iste godine.

U siječnju 2017. studio je unajmio scenarista Joby Harolda (King Arthur: Legend of the Sword) da prepravi originalni scenarij. Par mjeseci kasnije obznanjeno je kako će se film zvati Flashpoint, implicirajući kako će se film o Flashu bazirati po njegovoj istoimenoj i iznimno popularnoj strip pustolovini.

Nakon što su šefovi Warner Bros. studija zaključili kako vedriji, šareniji superherojski filmovi bolje prolaze kod publike, početkom 2018. godine odabrali su Johna Francisa Daleya i Jonathana M. Goldsteina (scenariste filma Spider-Man: Homecoming) kao režisere Flashpointa. No, Miller nije bio sretan ovim izborom jer želi da ovaj film tonom bude bliži ranim, mračnijim DC filmovima. S obzirom da mu u svibnju ističe ugovor, ovaj scenarij mu je posljednja šansa da pogura Flashpoint u kreativnom smjeru u kojem bi htio.

Check Also

Matrix: službeno je, radi se na 4. nastavku filma!

Lana Wachowski priprema četvrti Matrix. Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss će reprizirati svoje uloge. Zanimljivo …

Prvi pogled na Netflixovu seriju Raising Dion

Netflix je objavio prve fotografije za seriju Raising Dion koja se bavi usponima i padovima …

Web Statistics