Home / Videodrom / Serije / The Stand: CBS All Access je službeno naručio 10 epizoda serije

The Stand: CBS All Access je službeno naručio 10 epizoda serije

Serija bazirana na Kingovom epskom postapokaliptičnom romanu The Stand je pronašla novi dom na CBS All Accessu. Sada sa službenom potvrdom i narudžbom od ukupno 10 epizoda konačno prestaju nagađanja oko potencijalne serije za CBS All Access, koja su započela skoro prije godinu dana.

I to nije sve, potvrđeno je kako je doista i dalje uz projekt vezan Josh Boone (The Fault In Our Stars, The New Mutants) na kojem je u ovoj ili onoj verziji radio još od 2014. godine, kada je inicijalno u igri bio film, pa zatim čak četiri filma, a potom je 2015. isplanirana miniserija koju bi u završnici popratio film.

Josh Boone će ovaj puta surađivati s Benom Cavellom (Justified, Homeland), te će zajedno voditi projekt i napisati scenarij, dok će Boone također i režirati. Izvršni producenti uz Boonea i Cavella su Roy Lee (It), Jimmy Miller (Land of the Lost), Richard P. Rubinstein (koji je producirao ABC-jevu miniseriju The Stand iz 1994. godine), Will Weiske (Land of the Lost) i Miri Yoon (Jonah Hex, Lore). I sam Stephen King, kao i njegov sin Owen King će sudjelovati u adaptiranju romana za potrebe CBS-ove serije.

The Stand je priča o slomu društva i civilizacije nakon izbijanja mutiranog sloja gripe koji je ubio više od 99% čovječanstva u razdoblju od nekoliko tjedana. Knjiga se usredotočuje na dvije skupine preživjelih – grupu koju vodi dobronamjerna 108-godišnja žena Majka Abagail i skupina koju vodi Randal Flagg, demonska, nadnaravna figura koja želi širiti kaos.

Kao što smo gore spomenuli The Stand je već doživio jednu adaptaciju romana. Bila je to solidno prihvaćena ABC-jeva miniserija koja je ostarjela poprilično dobro. Možda još zanimljivija stvar je da čitava priča o novoj adaptaciji nije započela s Booneom 2014. nego 2011. godine kada su uz projekt bili vezani redatelj David Yates i scenarist Steve Kloves s planom za tri filma. Već s krajem iste godine Ben Affleck je upao na mjesto redatelja, i 2012. izjavio kako se materijal pokazao prilično teškim za adaptaciju. Novosti nije bilo sve do 2014. kada redateljsku stolicu preuzima Josh Boone.

Roman The Stand izdan je još 1978. godine, a 1990. doživio je i prošireno izdanje. Hrvatski prijevod još nije izdan, no to bi se vjerojatno uskoro moglo promjeniti.

Check Also

Stigao je trailer za AMC-ovu 2. sezonu The Terror: Infamy

Gdje god ideš, prati te. AMC je konačno plasirao trailer za drugu sezone serije The …

Avengers: Endgame vraća se u kina s novim scenama!

Kada je Avengers: Endgame (Osvetnici: Završnica) incijalno stigao u kina nije imao niti jednu post-credit …

Web Statistics