Home / Videodrom / Serije / Castle Rock, od 02. kolovoza u HBO GO ponudi

Castle Rock, od 02. kolovoza u HBO GO ponudi

Gledatelji će moći uploviti u jezivi svijet čuvenog pisca bestselera Stephena Kinga u novoj desetodijelnoj seriji Castle Rock, čija će premijera na HBO GO biti 02. kolovoza, kada stižu prve četiri epizode, nakon čega će po jedna nova epizoda dolaziti u ponudu svakog četvrtka. Premijera serije na HBO 3 kanalu će biti 26. kolovoza.

Kombinirajući mitologiju i intimne priče likova iz Kingovih najpopularnijih romana, serija predstavlja sagu o tami i svjetlosti koja se odigrava na nekoliko kvadratnih kilometara šumovitog kraja u američkoj državi Maine. Izmišljeni gradić Castle Rock u Maeinu zauzima značajno mjesto u Kingovom književnom opusu. Radnje romana „Cujo“ (Cujo), „Tamna polovica“ (The Dark Half), „Ono“ (It) i „Potrebne stvari“ (Needful Things), kao i novela „Tijelo“ (The Body) i brojne kratke priče poput „Rita Hayworth i iskupljenje u Shawshanku“ (Rita Hayworth and The Shawshank Redemption) su ili smještene u Castle Rock ili su na neki način povezane s tim gradićem.

Priča se barem u prvim epizodama odvija oko odvjetnika Henryja Deavera, koji dolazi u Castle Rock kako bi zastupao jednog zatvorenika iz zatvora Shawshank. Ubrzo se, kako to i priliči Kingovim djelima, počinju događati neobične stvari, manifestiraju se jezive pojave u različitim oblicima, širi se atmosfera napetosti, žanrovi horora i psiho/drame/trilera kreiraju gustu mrežu odnosa, paranormalnih situacija i straha.

Castle Rock je jedinstvena antologijska horor serija i prvo ovakvo istraživanje tema i svjetova koji objedinjuju Kingov opus. Sam Shaw i Dustin Thomason su razvili projekt za televiziju, potpisuju scenarij i imaju funkciju izvršnih producenata zajedno uz J. J. Abramsa, Stephena Kinga, Bena Stephensona, Marka Laffertyja i Liz Glotzer.

“Naš plan je oduvijek bio da pristupimo svakoj sezoni kao još nenapisanom Kingovom romanu. Uvijek smo voljeli priče koje se bave zločinom, kaznom, zatvorom i Kingovom borbom sa stvarnim čudovištima – što s njima radimo, kamo ih stavljamo, kako s njima postupamo i da li to i nas čini čudovištima. Ova sezona je napisana s naglaskom na Shawshank i Zelenu milju. Nadamo se da ćemo dobiti dovoljno prostora da se vratimo u buduće sezone i ispričamo jednu priču o velikom čudovištu iz 1974. ili drugačiju priču pod utjecajem nekog potpuno različitog Kingovog romana.” – izjavio je Shaw.

Glavne uloge tumače stars André Holland (Moonlight), Melanie Lynskey (Togetherness), Bill Skarsgård (It), Jane Levy (Evil Dead), Sissy Spacek (Bloodline), Terry O’Quinn (Lost) i Scott Glenn (The Leftovers). Više o likovima koje tumače možete otkriti ovdje.

Castle Rock trenutno na Rotten Tomatoes ima ocjenu kritičara 79%, dok su gledatelji dali čak 94%. Serija vrlo polako gradi likove i razvija radnju, više se poigrava psiholoških efektom, te gotovo da nema klasičnih jeftinih trikova zastrašivanja. Stoga ako ste fan upravo takvih klasičnih horora ovo bi vam moglo biti previše sporo, a gotovo sigurno barem u prve tri epizode neće biti dovoljno strašno. No s druge strane treća epizoda donosi neke vrlo zanimljive momente, pa nas zanima vidjeti u kojem će se smjeru to sve skupa nastaviti. U međuvremenu tu je za one nestrpljive i pogled na naredne epizode serije.

Check Also

Prvi trailer za Wonder Woman 1984 potpuno odiše osamdesetima!

Warner Bros. je konačno objavio puni trailer za Wonder Woman 1984 koji nas je instantno …

Sletio je prvi teaser za Wonder Woman 1984!

Warner Bros. je netom objavio prvi teaser trailer za Wonder Woman 1984. Nastavak režira Patty …

Web Statistics