Home / Videodrom / Traileri / Brutalni trailer za indonezijski superherojski film Gundala

Brutalni trailer za indonezijski superherojski film Gundala

Superheroji zadnju dekadu dominiraju kinima, ali i malim ekranima pa ne čudi da nam i iz Indonezije stiže Gundala, adaptacija njihovog popularnog stripa o heroju koji otpušta munje iz svojih ruku. Da stvar bude još zanimljivija film dolazi od poznatog horor veterana, scenarista i redatelja – Jokoa Anwara (Dead Time, The Forbidden Door, Ritual, Satan’s Slaves).

U stripu Gundala Putra Petir (Gundala, Son of Lightning) iz 1969. kojeg potpisuje pokojni Harya Suraminata Hasmi, Gundala čije je pravo ime Sancaka, je znanstvenik proklet s izvanrednom brzinom i sposobnošću manipuliranja strujum. Svoje sposobnosti je dobio prilikom stvaranja “anti-lightning” seruma, kada ga je pogodila munja. Strip je mješavina između DC-jevog “najbržeg živućeg čovjeka” Flasha i “lightning-wielding” javanskog mitskog heroja – Kia Agenga Seloa. Gundala je već jednom adaptiran za filmsko platno, i to još 1981. godine, kada je Teddy Purba tumačio titularni lik superheroja. Nova adaptacija će biti nešto drugačija od stripa, ali “Son of Lightning” će i dalje biti neustrašivi osvetnik. Film se zapravo bavi Indonezijom, te obrađuje probleme koji su trenutno tamo aktualni.

Glavne uloge tumače Abimana Aryasatya, Tara Basro, Bront Palarae, Rio Dewanto, Ario Bayu i Muzakki Ramdhan.

“Napisao sam scenarij razmišljajući o Abimani. Gundala nije nikad sebičan i uvijek stavlja druge prije sebe. To je također Abimana kojeg ja poznajem.” – izjavio je redatelj filma Joko Anwar.

Gundala u indonezijska kina slijeće 29. kolovoza.

Check Also

Are You Afraid of the Dark? reboot je dobio svoj prvi trailer

Za petama adaptacije Scary Stories To Tell in the Dark, Nickelodeon je objavio prvi trailer …

The Stand: Alexander Skarsgard je Randall Flagg!

Stephen King je u srijedu bio gost na ABC-jevoj emisiji The View gdje je promovirao …

Web Statistics