Netflixov dosadašnji najskuplji filmski projekt Bright postaje franšiza

Netflixov eksperiment koji je nastojao da nam dostavi blockbuster za streaming platformu ili točnije da dokaže da se to može nije baš uspio. Naravno riječ je o filmu Bright, i stvarno ga je na netu bilo teško zaobići u zadnje vrijeme jer svi imaju svoje mišljenje o njemu, pa tako i mi. Još uvijek pokušavamo odlučiti da li ga je uopće potrebno recenzirati jer kako je netko već odlično primjetio, što reći o filmu koji želi propagirati jednakost svih rasa (nebitno da li su one prave ili imaginarne) kada na početku filma jedan od glavnih nosioca radnje zatuče vilu na smrt s komentarom da životi vila nisu bitni. Nije da film nije imao potencijala, Will Smith nosi film svojom karizmom i kako to gotovo sa svim njegovim filmovima biva prisutna je uglavnom dobro odmjerena doza humora koji je više manje simpatičan. Uz par iznimaka svijet koji je zamišljen je interesantan, ali se na žalost u realizaciji potpuno raspao do te mjere da su pojedine scene bolno negledljive. No nevezano da li se meni ili vama film dopao ili ne Bright dobiva svoj nastavak, i to je sada i službeno potvrđeno.

Netflix je dao zeleno svjetlo, ne samo za nastavak, nego za franšizu i objavio da se glavni akteri filma Will Smith i Joel Edgerton vraćaju svojim ulogama Warda i Jakobyja. U redateljsku stolicu će opet sjesti David Ayer, no scenarist Max Landis neće pisati nastavak. Nije da to posebno čudi jer je najslabija točka filma sasvim sigurno bio loše napisan scenarij. No pomalo čudan je izbor novog scenarista koji će biti upravo Ayer. S obzirom na njegov rad na Suicide Squadu ta činjenica ne ulijeva neku nadu.

Bright je trenutno nezaustavljivi broj 1 na Netflixu u svim zemljama s aktivnim servisom. Film je u prvom vikendu prikazivanja po gledanosti nadmašio sve dosadašnje filmove iz Netflixove originalne produkcije. U prva tri dana pogledalo ga je 11 milijuna gledatelja samo u Americi. Na prvi mah mi je bilo teško shvatiti kako je gledanost relativno lošeg projekta tako velika, ali hej i ja sam film pogledala i stvarno me zanimalo vidjeti što ima za ponuditi osim Willa Smitha. Kritka mu nije baš bila sklona, dapače čak se redatelj osjećao pozvanim i braniti se od kritičara jer su pisali da je Suicide Squad u odnosu na Bright pravo remek djelo. The Wrap ga je proglasio “zapanjujuće lošim”, a IndieWire ga je nazvao “najgorim filmom 2017. godine”.

Kakav je vama bio film? Zanima li vas uopće najavljeni nastavak? I svakako s nama podijelite da li želite čitati recenziju za Bright?

Bright

Check Also

Peninsula, ekstenzija filma Train to Busan je dobio prve postere!

Za one koji nisu upoznati s filmom ponovit ćemo da je Train to Busan (Vlak …

Prvi trailer za Amazonovu SF seriju Tales from the Loop

Prije malo manje od godinu dana Amazon je najavio kako priprema SF seriju Tales From …

Web Statistics