Home / Videodrom / Kratki filmovi / Blomkampov najnoviji kratki film je zastrašujuć koliko je i prijeteći

Blomkampov najnoviji kratki film je zastrašujuć koliko je i prijeteći

Neill Blomkamp je pronašao svoj sljedeći dugometražni projekt – “The Gone World”, ali je očito i dalje dovoljno posvećen eksperimentalnim kratkim filmovima njegovog Oats studija.

Već su nas pristojno zastrašili s dvadesetominutnim filmovima “Rakka“, “Firebase” i “Zygote” koji se nalaze unutar relativno poznatih granica sf-a i horora. Uslijedio je i intrigantni no bitno kraći film “God: Serengeti” koji je navigirao vodama neobičnog fanatasyja. No svima im je zajednička pristojna količina originalnosti, drugačijih pristupa kao i primera za moguće ekspanizije.

Posljednji uradak je također vrlo specifičan i definitivno predstavlja jedan od eklektičnijih Blomkampovih filmova. Riječ je o petominutnom kratkom filmu “Kapture: Fluke“. Glavna razlika u odnosu na ostale eksperimentalne filmove Oats studija je da je on 100% kompjuterski generiran, dok su ostali bili mješavina live actiona i kompjuterski generiranih sekvenci. Film najviše podsjeća na svojevrsni teaser ili isječak za video igru.

Radnja se odvija u prostoru kompanije Kapture Technologies gdje njihovi neetični znanstvenici Gary i Jeff testiraju najnovije oružje nazvano Fluke. To je sistem koji omogućuje vojnicima da zarobe neprijatelja i doslovce s njim rade što ih volja jer putem transmitera preuzimaju potpunu kontrolu nad zarobljenikom.

Uvjereni smo da će vam se film urezati u pamćenje. Horor komponenta ovog ostvarenja nije samo u prirodi oružja koje je već dovoljno strašno samo po sebi, nego najviše leži u količini moći i ležernosti prilikom njegove upotrebe. Nije teško zamisliti uporabu sličnog oružja u današnjem svijetu.

Ukliko ste fan Blomkampovih kratkih filmova i želite vidjeti još sličnih uradaka tada podržite Oats Studios kupovinom Volume 1 dodataka na Steam platformi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Prvi teaser za 11. sezonu serije Doctor Who

Prije Doctor Who panela na nadolazećem San Diego Comic-Conu fanovi su danas putem kratkog teasera …

Službeno je! Originalna glumačka ekipa, redatelj i scenaristi se vraćaju za Zombieland 2

Još u svibnju se pisalo kako je nastavak za Zombieland (Dobrodošli u zemlju zombija) sve …

Web Statistics