Home / Videodrom / Serije / BBC je naručio seriju The Watch, baziranu na serijalu Discworld Terryja Pratchetta

BBC je naručio seriju The Watch, baziranu na serijalu Discworld Terryja Pratchetta

Već dulje vrijeme se priča o potencijalnoj novoj adaptaciji Pratchettovih djela za televiziju. Amazon nam je za iduću godinu već spremio seriju Good Omens s Michaelom Sheenom i Davidom Tennantom, a BBC je sada dao zeleno svijetlo za The Watch, šestodijelnu prvu sezonu serije o dogodovštinama policije najvećeg grada Discworlda. Riječ je o seriji baziranoj na kolekciji City Watch, koja je dijelom opsežnog književnog serijala Discworld legendarnog Terryja Pratchetta.

The Watch će producirati BBC America, zajedno s produkcijskom kućom Narrativijom koju je Pratchett osnovao 2012. upravo zbog adaptacija svojih djela u druge medije. Scenarist serije će biti Simon Allen (The Three Muskeeters, Das Boot). Hilary Salmon (Silk, Rillington Place) i Ben Donald će biti izvršni producenti za BBC, dok će Rob Wilkins biti izvršni producent za Narrativiju. Phil Collinson će također biti izvršni producent.

Pratchett se kroz osam nastavaka Discworlda bavio junacima Straže korumpiranog, prljavog, nasilnog, ali i nevjerojatno duhovitog i živopisnog grada Ankh-Morporka. The Watch će pratiti legendarnu Gradsku stražu i njezine prepoznatljive likove kao što su kapetan Sam Vimes, damu Sybil Ramkin, naivnog ali i hrabrog Carrota, tajanstvenu Anguu, genijalnog forenzičkog stručnjaka Cheeryja te neizostavnu ikonsku Smrt.

Discworld je nekoliko puta uspješno i manje uspješno adaptiran za male ekrane. Prije nešto više od deset godina za Božić je emitiran Hogfather, a The Colour of Magic i Going Postal napravljeni su nešto kasnije. Sve tri adaptacije su emitirane u dvije dugačke televizijske epizode i sve tri adaptacije su jasno dale do znanja koliko je zapravo teško prenijeti Pratchettove ideje na ekran.

Discworld je serijal koji kroz više od 40 djela, kroz mnogobrojne alegorije podbada i satirizira društvene norme, vjerovanja i ljudsko postojanje i ponašanje. Ime svijeta dolazi od toga da njegovi stanovnici žive na velikom disku koji leži na leđima četiriju divovskih slonova koji stoje na divovskoj kornjači, velikoj A’Tuin, koja pliva kroz svemir.

“S obzirom da događanja u našem svijetu čine ludilo Discworlda jezivo bliskim, ne postoji bolje vrijeme da vratimo Terryjevu zabavu, vatru i ljutinu ponovo na male ekrane, i za to nema bolje kuće nego što je BBC America,” izjavio je Allen. “The Watch je uočljivo britanski ali definitivno svjetski triler koji je nesvakidašnji u svom pristupu fantastici, dok se u isto vrijeme ozbiljno bavi tematikom smrtnosti, inkluzije, alternativnih činjenica i pravde. To je vrtoglava raskoš nade, radosti, neizvjesnosti i odvažnog mračnog humora”.

The Watch

Check Also

10 TV fantasy poslastica koje nas uskoro očekuju

Do prije deset godina termin fantasy bio je rezerviran samo za velike ekrane ili niskobudžetne …

The Stand: CBS-ova adaptacija Kingovog romana okuplja zvučna glumačka imena

Seriju baziranu na Kingovom epskom postapokaliptičnom romanu The Stand razvija CBS All Accessu, što je …

Web Statistics