Battlestar Galactica se vraća! Ponovo!

NBCUniversal je danas otkrio vrlo zanimljive novosti vezane uz Peacock, njihovu novu streaming platformu. Lansiranje platforme je zakazano za travanj 2020. godine, za kada je najavljeno 15,000 sati sadržaja, primarno originalnog, ali i klasika kuća Universal Pictures, Focus Features, DreamWorks Animation, Illumination, itd…

No ono što je najviše odjeknulo u tom moru sadržaja je najava novog reboota serije Battlestar Galactica koja bi po svemu sudeći trebala više manje na svojim leđima iznijeti novu streaming platformu. Iako smo fanovi Battlestar Galactice, kao skoro i svaki fan SF-a, ova vijest nije nešto čemu se veselimo. Serija je već imala svoj reboot, koji je teško nadmašiti, pogotovo u današnje vrijeme kada se sadržaj uglavnom štanca radi krivih pobuda pa se to jasno i vidi na krajnjem proizvodu. Da možemo birati mi bi radije nešto originalno i drugačije u našoj šalici SF-a. Nije da se ne može.

“Sve se ovo dogodilo prije i sve će se to ponoviti.”

Da se vratimo na temu. Nova Battlestar Galactica će biti moderna verzija bazirana na seriji iz 2004. godine, a ne na originalu iz 1978. godine. NBCUniversal je za voditelja projekta uzeo Sama Esmaila, tvorca serija Mr. Robot i Homecoming. On će također voditi još dvije serije za Peacock, uključujući i adaptaciju Metropolisa. Nakon službene objave na twitteru se oglasio i sam Esmail koji je pojasnio kako serija zapravo nije direktni remake nego više spin-off, “jer zašto petljati po savršenstvu? Umjesto toga istražit ćemo novu priču unutar mitologije, a pri tome ostati vjerni duhu Battlestar Galactice.”

Peacock - Battlestar Galactica

Check Also

Mulan preskače kina i direktno dolazi na Disney+ platformu!

Situacija za kinoprikazivače u ovom novom pandemijskom svijetu u svakom slučaju ne izgleda dobro. Većina …

The Boys: finalni trailer za 2. sezonu izaziva s još luđom i opakijom vožnjom!

Amazon Studios je objavio finalni trailer i dva nova postera za drugu sezonu doista izvrsne, …

Web Statistics