Home / Videodrom / Serije / 2. sezona serije American Gods ima novog showrunnera

2. sezona serije American Gods ima novog showrunnera

Čini se da se stvari polagano počinju smirivati, i da se konačno pokazalo malo sunca na horizontu za drugu sezonu Starzove tv adaptacije American Gods. Već ste vjerojatno upućeni u probleme u kojima se serija našla, ali ne škodi ponoviti da je sve krenulo prilično nizbrdo nakon neslaganja showrunnera Bryana Fullera i Michaela Greena s producentskom kućom Freemantle Media. Navodno su Fuller i Green bili već prilično rastrošni i za vrijeme prve sezone te se ona upravo zato smanjila s deset na osam epizoda jer su showrunneri premašili budžet za trideset milijuna dolara. Nakon što su napisali prvih šest epizoda druge sezone Fuller i Green su zatražili još novaca od Freemantlea koji im nije odobrio nova sredstva smatrajući da je budžet od devet milijuna dolara po epizodi više nego adekvatan. Čini da ni Neil Gaiman nije bio zadovoljan sa smjerom u kojem su krenuli (previše daleko od predloška) sad već bivši showrunneri te da je i to utjecalo na njihov odlazak. Nakon njih, odlazak je potvrdila i Gillian Anderson, a Kristin Chenoweth je svojedobno izjavila da nije sigurna hoće li se vratiti, te da to ovisi koliko će novi showrunner vidjeti da ona doprinosi seriji.

Sada se konačno zna tko će preuzeti funkciju showrunnera serije. Riječ je o Jesseju Alexanderu, što je objavio sam Chris Albrecht, šef Starza. Albrecht je novinarima ponovio kako Fuller i Green nisu dobili otkaz, niti su ga samoincijatvno dali, te da će dvojac surađivati dalje na projektu koliko će moći (doduše nitko baš ne vjeruje da će dvojac doprinosti seriji na bilo koji način osim s potpisom na odjavnoj špici, ali tko zna). Zanimljivo je da je Alexander radio s Fullerom na Hannibalu, a kao producent je surađivao i na serijama Lost, Alias i Heroes.

Nova sezona serije American Gods je bila planirana za početak 2019. godine, ali Alexander i Albrecht su objavili kako će i ona kasniti neko neodređeno vrijeme (očekuje se na ljeto ili čak jesen) jer su odlučili odbaciti šest dovršenih scenarija Fullera i Greena te krenuti iz početka.

Check Also

Novi trailer za Star Wars: The Rise of Skywalker vodi na epski kraj sage

Već i vrapci na grani znaju da je The Rise of Skywalker posljednji film ne …

Bloodshot: prvi službeni trailer je sletio!

Nakon jučerašnjeg kratkog teasera objavljen je prvi, akcijom nabijeni trailer za film Bloodshot. Prije nego …

Web Statistics