Home / Videodrom / Serije / Amazon radi na tv seriji Event Horizon

Amazon radi na tv seriji Event Horizon

Amazon i Paramount Television zajedno razvijaju seriju baziranu na znanstvenofantastičnom horor filmu Event Horizon (Konačni horizont) iz 1997. godine. Radnja filma odvija se oko istraživačkog svemirskog broda s ekperimentalnim pogonom sposobnim za daleka putovanja. 2040. godine testiran je prvi put i nakon toga nestaje bez traga zajedno s posadom. Sedam godina kasnije Event Horizon se ponovno pojavljuje. Spasilačka ekipa na čelu sa zapovjednikom Millerom (Laurence Fishburne) i tvorcem brodskog pogona dr. Weirom (Sam Neill) kreće u istraživanje. Pronalaze brod, ukrcavaju se na njega i suočavaju se sa zastrašujućim otkrićem da je brod otvorio vrata u drugu dimenziju, dimenziju zla i kaosa…

Adam Wingard (You’re Next, Death Note, Blair Witch) će biti izvršni producent i režiser serije. Ostali izvršni producenti su Larry Gordon, Lloyd Levin i Jeremy Platt. Ono što je posebno zanimljivo jest da su Gordon i Levin producirali i originalni film redatelja Paula W. S. Andersona, u kojem su glumili Sam Neill, Laurence Fishburne, Kathleen Quinlan, Joely Richardson, Jason Isaacs i Sean Pertwee.

Ostale zanimljivosti vezane uz film:

Originalno trajanje filma je bilo 130 minuta, ali je bilo previše nasilja, na što je ukazala i reakcija testne publike, pa je redatelj bio primoran izbaciti čak 30 minuta filma i ublažiti određene scene. Anderson je u konačnici tu odluku požalio, te se nadao da će i ta duža verzija svojedobno ugledati svijetlo dana, no 2017. je potvrdio kako je duga verzija nepovratno uništena. Incijalna verzija je nosila oznaku NC-17.

Svemirska odjela koju su nosili glumci su težila oko 30kg. Laurence Fishburne je čak dao i nadimak svom odjelu – Doris.

Event Horizon je dobio ime po granici koja omeđuje crnu rupu. Gravitacijka sila “iza” te granice je toliko jaka da ništa, pa čak ni zračenje ne može pobjeći. Tehnički to je granica gdje fizički svemir završava i nakon koje zakoni fizike više ne vrijede. Stoga brod nosi simbolični naziv za njegovo putovanje van granica poznatog svemira.

Brod je modeliran prema katedrali Notre Dame. Njegovi dugački hodnici podsjećaju na crkveni brod, dok je unutrašnjost puna križnih oblika, stupova i svodova. Također i njegov pogon/motor podsjeća na rotirajuće crkvene tornjeve.

Clive Barker, čiji je film Hellraiser (1987.) bio iznimno važan utjecaj za Event Horizon je bio konzultant na projektu tijekom predprodukcije.

Event Horizon

Check Also

Creepshow: novi trailer nudi bolji pogled na stvari koje će vas odvesti do ludila

AMC-ova horor platforma Shudder objavila je novi trailer za antologijsku horor seriju Creepshow, baziranu na …

Otključajte tajne prvog teasera za The Secret Garden

Studiocanal je objavio prvi teaser trailer za nadolazeću adaptaciju The Secret Garden, baziranu na istoimenom …

Web Statistics