Najava novih zbirki novogodišnjih priča strave i užasa: Nešto diše u mojoj tor3 i Novi kolači

 

15122014_tor3_novi_kolaci

Zbirke “Nešto diše u mojoj torti“, “Nešto diše u mojoj tortII” i “Nešto diše u mojoj tor3” rezultat su entuzijazma i zajedničkog rada grupe autora horor i SF književnosti. Radi se o zbirkama novogodišnjih priča strave u koju je svaki od autora smjestio vlastitu užasavajuću ideju, prenijevši nam svoju viziju novogodišnjeg masakra. Priče su različite stilski i tematski, neke duhovite, a neke mračne, bajkovite i fantastične, ali sve ostavljaju jedinstven i originalan dojam.
Većina autora upoznala se preko zajedničkog članstva na forumima i portalima koji se bave žanrovskom prozom. Poznanstvo je sa sobom donijelo i ideju o grupnom radu kojem se ubrzo pridružilo još autora.
Teška situacija u domaćem izdavaštvu i financijske poteškoće utjecale su na to da se ove zbirke pojave samo u elektronskom izdanju. Ipak, takve okolnosti nisu umanjile entuzijazam grupe (u međuvremnu poznate kao) “Esnaf V” s obzirom da planiraju realizirati nove projekte koji će se, možda, pojaviti i u tiskanom obliku.
Ovog puta uz zbirku priča “Nešto diše u mojoj tor3”, čije je objavljivanje planirano za 25. prosinca ove godine, 7. siječnja 2015. popratit će i objavljivanje desert-specijal zbirke “Novi kolači” sa još sedam priča koje će također izaći u elektronskoj formi. Zbirka novi kolači nastala je kao rezultat potrebe da se objavi više priča pristiglih na natječaj za novogodišnju priču strave, prvi put organiziran ove godine. Na natječaj je pristiglo 40 priča, od kojih će se 6 naći u zbirci “Nešto diše u mojoj tor3”, uz radove autora iz već postojeće grupe, a 7 u zbirci “Novi kolači”.

Žiri u sastavu: Vladimira Becić, Milka Knežević Ivašković, Saša Robnik, Goran Segedinac i Radoslav Slavnić odlučio je da će u zbirci “Nešto diše u mojoj tor3” biti uključene sljedeće priče s natječaja:

„Smrt dolazi iz podzemlja“, autor: Filip Nikolić
„Pak“, autorica: L. K. Bojanić
„Ivanov adet“, autor: Marko Trivunčević
„Vreme za ručak“, autor: Nenad Pavlović
„Vreća“, autor: Nebojša Petković
„Pogodba“, autorica: Jelena Crnjaković

Uz odabrane priče s natječaja u zbirci “Nešto diše u mojoj tor3”, naći će se i priče: „IzardO“ (Igora Ivaniševića), „Uljez“ (Milke Knežević Ivašković), „T-Letač“ (Radoslava Slavnića), „Pogodba i pogača“ (Relje Antonića), „Područje NS“ (Saše Robnika) i „Zimski vrt“ (Vladimire Becić).

U specijalnoj desert-zbirci “Novi kolači” naći će se sljedeće priče:

„Ponoćne siluete beogradske“, autor: Mladen Milosavljević
„Snežnije i belje“, autor: Vojin Desančić
„Agnus Dei“, autorica: Marija Lesan
„Honda“, autorica: Ines Perčaković
„Iza okuke je uvek nešto“, autorica: Marina Prohaska
„Duhovi prošlosti“, autorica: Tatjana Milivojević
„Kuća na kraju puta“, autorica: Mislava Zuppa Rašić

Već objavljene zbirke novogodišnjih priča strave mogu se čitati potpuno besplatno, pa ako već niste bacite se na čitanje:

Nešto diše u mojoj torti

Nešto diše u mojoj tortII

Check Also

Nominacije za nagradu Nebula za ostvarenja objavljena 2023. godine

Science Fiction and Fantasy Writers of America (SFWA), iliti američko udruženje SF&F pisaca objavilo je …

Keanu Reeves i China Miéville objavit će zajednički roman The Book of Elsewhere

Čini se da Keanu Reeves nije samo talentiran za glumu, jer ove će godine objaviti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics