Home / Fandom / 2001: Odiseja u svemiru zatvara 8. Fantastic Zagreb!

2001: Odiseja u svemiru zatvara 8. Fantastic Zagreb!

8. Fantastic Zagreb Film Festival na fantastičnoj lokaciji Ljetne pozornice Tuškanac polako se približava svom završetku. Došlo je do nekih izmjena pa vas večeras u 21:15 h očekuje danski SF triler Qeda. Godina je 2095. Oceani su preplavili zemlju, pitke vode više nema. Svijet je doživio ekološku katastrofu, a jedina nada čovječanstva je putovanje našeg glavnog junaka kroz vrijeme u 2017. godinu kako bi ispravio naše pogreške. Sat otkucava, hoće li uspjeti? Nakon danske SF avanture slijedi nezaboravno filmsko putovanje! Nakon svjetske i europske premijere na festivalima Sundance i Cannes Fantastic Zagreb treći je festival u svijetu koji prikazuje jedan od najiščekivanijih filmova godine Mandy (2018) s genijalnim Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi. Godina je 1983., ljubavna priča Reda i Mandy pretvara se u noćnu moru, Cage naoružan motornom pilom i mitskom sjekirom kreće u krvavu osvetu protvi religijskog kulta. Jedinstveno filmsko iskustvo i crnohumorni akcijski horor s najluđim Cageom ikada večeras na Ljetnoj pozornici Tuškanac u 23:00 h.

8. Fantastic Zagreb završava sutra, 08. srpnja, na uistinu spektakularan način: projekcijom remek-djela 2001: Odiseja u svemiru (2001: A Space Odyssey, 1968.) koje ove godine obilježava svoju 50. godišnjicu! Film monolitskih proporcija i kapitalno djelo sedme umjetnosti o kojem je sve odavno rečeno i jedinstveno filmsko iskustvo redateljskog velikana Stanleyja Kubricka koje s pravom nosi titulu najvećeg filmskog spektakla u povijesti pokretnih slika i koje je zauvijek promijenilo SF žanr. Pogledajte ovaj spektakl u svoj njegovo raskoši i veličini u digitalno restauriranoj 4K kopiji na zatvaranju 8. Fantastic Zagreba 08. srpnja na velikom platnu Ljetne pozornice Tuškanac.

Uz filmski program ove godine pripremili smo i atraktivnu multimedijalnu izložbu Luminar talentiranog umjetnika, filmskog redatelja i majstora specijalnih efekatat Paola Gentilinija. Izložba je besplatna i otvorena za javnost do 12. srpnja. ‘Uronite’ u fantastičnu SF avanturu u samom centru Zagreba, u Tunelu Grič!

Više informacija o Fantastic Zagreb Film Festivalu, raspored projekcija, kao i eventualne promjene radi vremenskih neprilika potražite na 2018.fantastic-zagreb.com ili Facebook stranici Fantastic Zagreba.

Check Also

41. SFeraKon samo što nije počeo, provjerite što vas čeka

Ovaj vikend od 10. do 12. svibnja 2019. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu …

Posjetite 20. Istrakon i otkrijte magični svijet Istre!

Ovaj vikend, od 26. do 28. travnja 2019. održava se jubilarno 20. izdanje Istrakona, konvencije …

Web Statistics