Pogledajte kratki film “Star Trek: Prelude To Axanar”

 

02082014_prelude_to_axanar

Tijekom godina bilo je puno Star Trek filmova različitih stilova i kvalitete, ali “Star Trek: Axanar” se čini do sada najambicijoznijim fanovskim projektom. Njegov cilj je originalni, nezavisni, dugometražni film čija bi produkcijska vrijednost bila u kategoriji manjih holivudskih filmova. Prvi korak prema tome je bio “Prelude to Axanar“, kratki film koji služi kao kamen temeljac i koncept za dugometražnu varijantu. Uvodni, kratki film je završen i premijerno je prikazan na ovogodišnjem Comic-Conu u San Diegu. Sada je dostupan i on-line te ga prigodno možete pogledati na Kickstarterovoj stranici koja još uvijek prikuplja sredstva za dugometražni film. (Video se nalazi odmah ispod trailera koji je na samom vrhu stranice.)

Kratki film Prelude to Axanar ima dokumentarističku formu pregleda na događaje oko bitke za Axanar, krucijalnog trenutka u ratu između Fedaracije i Klingonskog carstva. Ta lažna forma dokumentarca pokazala se jako dobrim rješenjem za ovaj kratki, uvodni film, ali dugometražni uradak je zamišljen u tradicionalnoj formi.
Ono što je najviše upadljivo je gluma koja je na puno višoj razini nego što bi se od ovakvog fanovskog filma očekivalo. Za to su najzaslužniji sami glumci od kojih su neki i pravi veterani žanra poput Richarda Hatcha (Battlestar Galactica), Tonya Todda (Next Gen, Deep Space Nine i Voyager), te Garyja Grahama koji zapravo reprizira svoju ulogu Vulkanskog ambasadora Sovala iz serije Enterprise. Radi toga čini nam se kao da je Axanar dio službenog Star Trek svemira, a to je uvijek više nego dobra stvar. Šminka, specijalni efekti i zvuk su također odrađeni od strane strukovnih profesionalaca pa ne čudi konačna kvaliteta proizvoda.

Mi se u svakom slučaju veselimo dugometražnom filmu, a dvadestminutni uvod u njega se zaista isplati pogledati jer nas je upravo on ponukao da doniramo za projekt i da ga željno isčekujemo. Ako pripadate onima kojima nije najbolje legao Abramsov pristup Zvjezdanim stazama tada će vam se Axanar u maniri stare škole svakako dopasti.

Live long and prosper!

Check Also

Amazonova serija Fallout službeno je obnovljena za 2. sezonu!

Amazon MGM Studios obnovio je postapokaliptičnu seriju Fallout za drugu sezonu. No, i prije nego …

Netflixova serija The Witcher završava s 5. sezonom!

Pripremite se za velike vijesti s Kontinenta! Netflix je potvrdio da će njihova fantasy serija …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics