Home / Videodrom / Tradicija se nastavlja, za Noć vještica stiže “Jigsaw”

Tradicija se nastavlja, za Noć vještica stiže “Jigsaw”

Na velika platna stiže jedan od najiščekivanijih kultnih horora – Jigsaw, sudeći prema iznimnom interesu publike, koji su nastavak franšize Slagalica strave čekali čak sedam godina. Osmi film u franšizi već je izdominirao svjetske blagajne otvorivši se kao broj 1 ovog vikenda. Jigsaw nam stiže 13 godina nakon premijere prvog filma, koji je izazvao nervozu i oduševljenje kod svakog tko ga je pogledao.

Filmovi “Slagalica strave”, koju je Guinnessova knjiga rekorda proglasila najuspješnijom franšizom, redefinirali su gledanje horor filmova jedinstvenom kombinacijom straha, enigmatičnosti, izopačenosti i krvoprolića. Izvornu ideju razvili su James Wan i Leigh Whannell u Melbourneu, Australiji, počevši s prvim filmom “Slagalica strave” 2004. godine. Do danas je snimljeno sedam filmova koji su sve skupa zaradili 874 milijuna dolara u cijelom svijetu i stvorili jednog od najutjecajnijih filmskih negativaca svih vremena. Prateći manipulacije smrtno bolesnog Jigsawa, čiji rigorozni pogledi na grijeh i iskupljenje ga nadahnu da stvara mračne scenarije u kojem se za svoj život moraju boriti oni za koje smatra da nisu svjesni svojih grijeha i da se moraju iskupiti, filmovi „Slagalica strave“ su oduvijek bili napeti hitovi koji potiču na razmišljanje i izazivaju strah.

Osmi film u franšizi “Slagalica strave” pod nazivom “Jigsaw” donosi poznatu priču i još poznatijeg ubojicu. Tijela se počinju pojavljivati po gradu, i svako od njih je suočeno s jedinstveno ružnom smrću. Dok se istraga odvija, dokazi upućuju na jednog čovjeka: Johna Kramera. Kako je to moguće? Čovjek poznat kao Jigsaw je mrtav više od desetljeća.

Film su režirali Michael i Peter Spierig (Daybreakers, Predestination, Winchester), a scenarij potpisuju Josh Stolberg i Pete Goldfinger (Piranha 3D, Sorority Row). Glumačku ekipu čine Mandela Van Peebles, Brittany Allen, Callum Keith Rennie, Matt Passmore, Hannah Emily Anderson, Josiah Black, Shaquan Lewis, Michael Bolsvert i James Gomez.

„Snimili smo film koji se razlikuje od svih filmova „Slagalica strave“ koji su mu prethodili. S druge strane, upravo ti filmovi “Slagalica strave” razlikuju se od svih ostalih filmova iz ovog žanra, pa mislim da smo tome i ostali vjerni.“

Jigsaw u domaća kina stiže prigodno na Noć vještica.

Jigsaw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Prvi trailer za postapokaliptični Netflixov film How It Ends

How It Ends je projekt na kojem se radi više od osam godina, još od …

Ekskluzivni pogled na Lindu Hamilton u Millerovom filmu Terminator 6

Zahvaljujući vještom fotografu dobili smo priliku vidjeti Lindu Hamilton na snimanju novog Terminatora, a od …

Web Statistics