Home / Videodrom / Stranger Things 3: povratak Mind Flayera, bromansa Dustina i Stevea, novi Hopperov imidž

Stranger Things 3: povratak Mind Flayera, bromansa Dustina i Stevea, novi Hopperov imidž

Kao što već vjerojatno znate određeni klasici su inspirirali sve dosadašnje sezone Netflixove serije Stranger Things. Ti filmovi su odgovorni za neke od scena, ali i za postavljanje tona pojedine sezone. Očekivano, što se tiče toga, braća Duffer su ostali vjerni toj formuli i u trećoj sezoni.

U intervjuu za EW Ross Duffer je izjavio kako je ovo što slijedi njihova uvjerljivo najzabavnija sezona, ali ujedno i najstrašnija, te iznimno napeta. – “To je vrlo luda mješavina tonova, koja će ovu sezonu odvojiti od ostalih.” Također Ross je otkrio o kojim se to filmovima radi koji su pomogli oblikovati taj neobičan miks:

  • Fast Times at Ridgemont High
  • The Thing
  • Romancing the Stone
  • Midnight Run
  • Indiana Jones
  • Jurassic Park
  • Filmovi Davida Cronenberga

Svi ti filmovi su odlični, i ako ste fan ranijih Cronenbergovih ostvarenja iz osamdesetih onda znate da nas očekuje psihodelična i vrlo otkačena sezona serije Stranger Things.

Neke stvari su se promjenile u Hawkinsu (grad je između ostalog dobio trgovački centar), a neke stvari su i dalje iste (poput jezivog Upside Downa). Treća sezona radnjom započinje u ljeto 1985. godine, i tu su opet dobro poznati klinci Mike (Finn Wolfhard), Eleven (Millie Bobby Brown), Dustin (Gaten Matarazzo), Lucas (Caleb McLaughlin), Will (Noah Schnapp) i Max (Sadie Sink) koji se sada bore i s još jednim nemilosrdnim čudovištem – pubertetom. “Željeli smo istražiti temu promjene. Ova sezona se odvija tijekom njihovog zadnjeg ljeta prije srednje škole. Klinci odrastaju, i taj prijelaz će biti neuredan, nezgrapan i bolan. Postavlja se pitanje – da li su u stanju odrasti, da se ne raziđu? I uz sve to, njihov je gradić i dalje ključna lokacija za mnogo interdimenzionalnog terora. Eleven je možda zatvorila vrata, ali Mind Flayer je i dalje prisutan u Upside Downu. I pronaći će drugi put u Hawkins… to je samo pitanje vremena.” – izjavio je Matt Duffer.

Neobična i iznenađujuća bromansa Stevea (Joe Keery) i Dustina će također dobiti pristojnu količinu pažnje u novoj sezoni. “To je ono što volim kod Matta i Rossa: Oni znaju što publika voli i idu u tom smijeru.” – izjavio je Matarazzo.

Stranger Things
Mike (Finn Wolfhard) i Eleven (Millie Bobby Brown).

Hopper (David Harbour) njeguje novi izgled (Magnum P.I. ni manje ni više, kompletiran s brkovima i havajkom) i muči muku s odgojem telekinetičke tinejdžerice, koja je sad u vezi s Mikeom. Upravo je Harbour još ranije objasnio kako će ova nadolazeća sezona biti još više Speilbergovska nego što je bila u drugoj sezoni: “Još je veća, i više Spielbergovska. Prva sezona je odavala ton Stephena Kinga, druga sezona je bila u duhu Spielberga, a sada postaje još bliža Spielbergu u estetici. Ima iznimno puno boje, baš smo zaronili u osamdesete, Hopper ima novi imidž, i nešto je deblji — naslanjamo se na to, na iznimno zabavan i zanimljiv način.”

3. sezona serije Stranger Things na Netflix stiže 04. srpnja. Očekuje na osam epizoda za koje su naslovi otkriveni već ranije: Suzie, Do You Copy?, The Mall Rats, The Case Of The Missing Lifeguard, The Sauna Test, The Source, The Birthday, The Bite i The Battle of Starcourt.

Stranger Things
New Coke u 3. sezoni Stranger Things. “Disaster Drink” iz 1985. ponovo stiže u limitiranom izdanju.

Stranger Things

Stranger Things

Check Also

10 TV fantasy poslastica koje nas uskoro očekuju

Do prije deset godina termin fantasy bio je rezerviran samo za velike ekrane ili niskobudžetne …

The Stand: CBS-ova adaptacija Kingovog romana okuplja zvučna glumačka imena

Seriju baziranu na Kingovom epskom postapokaliptičnom romanu The Stand razvija CBS All Accessu, što je …

Web Statistics