Home / Videodrom / Možda niste znali ali sprema se nova Trek ofenziva (i još jedan redizajn Klingonaca)

Možda niste znali ali sprema se nova Trek ofenziva (i još jedan redizajn Klingonaca)

Dok za Paramount Pictures i Kelvin vremensku liniju stvari ne idu najbolje, jer je nakon sramežljive objave vezane uz četvrti film, danas upravo propao dogovor s dva Chrisa (Pineom i Hemsworthom), za CBS i Prime vremensku liniju stvari ne mogu biti bolje. Nakon početnih problema s produkcijom i strahova fanova, Star Trek: Discovery pokazao se kao veliki uspjeh za CBS All Access, te s nestrpljenjem očekujemo drugu sezonu koja bi sudeći po izašlom traileru trebala imati više humora i biti temeljena na prokušanoj Trek formuli otkrivanja novih svjetova i civilizacija. A da je „Discovery“ doista ispunio očekivanja mogli smo vidjeti i u postavljanju njegova su-kreatora, Alexa Kurtzmana, za alfu i omegu Treka u idućih pet godina, i multimilijunskom ugovoru, koji će nam između ostaloga donijeti i Trek serijal smješten u razdobolje post-Nemesisa, s Patrickom Stewartom još jednom u ulozi Picarda, mada možda ne Picarda kakvog se sjećamo, budući da je od Nemesisa do danas prošlo dvadeset godina, a novi serijal tek je u planskoj fazi.

Zanimljivo je da je serijal s Picardom inicijalno bio samo glasina, i najmanje vjerojatan od niza koji je CBS najavio u svom ugovoru s Kurtzmanom. A da je na putu prava TV Trek ofenziva mogli smo vidjeti u službenoj objavi na press touru vezanom za CBS All Access, gdje je potvrđeno da CBS planira niz serija, ali je i objavljeno da je cilj imati Trek sadržaj na servisu tijekom cijele godine (!). Nisu navedeni detalji vezani uz nove serije, ali možemo pretpostaviti da nas očekuju razni vremenski periodi u Prime univerzumu na kojeg CBS ima prava, kao i razni žanrovi. Ovo bi nekima mogao biti signal za paljenje žute uzbune, budući da je upravo zasićenje Trekom, bio jedan od razloga gašenja TV Treka u ranim 2000-ima. S druge strane, ovo je drugačije vrijeme, i varijacija u žanrovima i tipu serija mogla bi održavati TV Trek „svježim“ i privlačnim širem spektru publike. Priliku da vidimo kako taj koncept različitih formata funkcionira imati ćemo već u prosincu ove godine, kroz četiri kratka filma – Short Treks – vezanih za likove viđene u „Discoveryju“.

Sam „Discovery“ vraća se mjesec kasnije, u siječnju 2019., s novim promjenama uključujući i onu koja je izazvala vjerojatno najviše kontroverzi – izgledom Klingonaca. Naime, prema izjavi make-up majstora Glenna Hetricka sprema se još jedan redizajn ove ratničke vrste, ili možda bolje reći, dodatak već postojećem redizajnu. Prema Hetricku, u drugoj sezoni Klingonce ćemo vidjeti u vremenskom odmaku od finala prve. Vidjeti ćemo i ostatak velikih kuća (do sada smo imali priliku vidjeti samo 6 od ukupno 24), i s njima ćemo dobiti i drugačiji dizajn članova tih kuća, uključujući i one koji bi nam mogli biti poznati. Također objašnjen je i razlog zašto su Klingonci iz prve sezone bili bez jednog od zaštitnih znakova, guste duge kose, i brade. Naime, Klingonci koje smo imali priliku vidjeti, bili su članovi različitih kultova, i time su imali drugačiji (više redovnički) styling. Novi redizajn (ili povratak prepoznatljivog izgleda), uklopio bi se u jednu od glavnih smjernica druge sezone, a to je izjednačavanje radnje (ali i dizajna „Discoveryja“, s kanonom kojega se može naći u Picardovom kompjuteru.

Discovery je možda porinut s problemima, ali nakon solidne prve sezone, i CBS-ove službene potvrde o fokusiranju na TV Trek u svim aspektima, kao i vijesti o mogućem povratku prepoznatljivih Klingonaca, mogli bi naslutiti da se franšiza vratila u velikom stilu.

Check Also

SDCC: Marvel – Faza 4

U sklopu iznimno očekivanog Marvelovog panela u dvorani H na San Diego Comic-Conu otkrivene su …

SDCC Trek izvještaj: Short Treks i Star Trek: Discovery

I došao je taj dan. Na San Diego Comic Conu se odigrao Star Trek panel, …

Web Statistics