Home / Videodrom / SF film Zadrži dah otkriva smrtonosnu maglu nad Parizom

SF film Zadrži dah otkriva smrtonosnu maglu nad Parizom

Francuski SF film izvornog imena Dans la brume (Zadrži dah) nam stiže od producenta filma Nedodirljivi (The Intouchables). Roditeljska ljubav kao katalizator hrabrosti i odlučnosti u borbi jednog oca za život svoje kćeri i spasonosni bijeg čitave obitelji od katastrofe koja je zadesila Pariz.

Čudna i smrtonosna magla obuhvaća Pariz. Skupina preživjelih nalazi utočište na gornjim katovima stambenih blokova i krovova koje magla još nije zahvatila. Bez informacija o tome što se događa i kako se spasiti, bez struje, hrane i vode, bračni par pokušava preživjeti ono što se čini kao prirodna katastrofa i još bitnije, spasiti svoju kćer. Zbog imuniteta narušenog dječjom bolešću, jedanaestogodišnja Sarah od rođenja boravi u hermetičkoj komori koja je održava na životu. U trenutku kada smrtonosna magla dođe i do njihove zgrade, Mathieu i njegova žena bježe na gornji kat kod susjeda, a kćer moraju ostaviti u njezinom sigurnosnom mjehuriću u njihovom stanu nekoliko katova niže. Gradske spasilačke jedinice ne znaju što činiti i svima je jasno da nitko nema stvari pod kontrolom. Sve nade da će se magla razići blijede i uskoro nestaju. Mathieu i Anna odbrojavaju preostalo vrijeme vijeka baterija koje održavaju rad Sarahine komore. Kako ih mogu zamjeniti za nove prije no što se ove istroše i izlože Sarah prijetećoj opasnosti? Znajući da mogu računati jedino na same sebe, pod pritiskom vremena, morat će potražiti svoju sreću u magli…

Režiser filma je Daniel Roby (La peau blanche, Versailles), a scenarij potpisuju Guillame Lemans (The Next Three Days), Jimmy Bemon i Mathieu Delozier.

Glavne uloge tumače Olga Kurylenko (Quantum of Solace, Oblivion), Romain Duris (All the Money in the World, Mood Indigo), Fantine Harduin (Happy End) i Michel Robin (Amélie).

Film Zadrži dah u domaća kina stiže već 31. svibnja.

Zadrži dah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Nema više junaka iz Harlema, Netflix je otkazao seriju Luke Cage

Netflix je samo tjedan dana nakon što je otkazao superherojsku seriju Iron Fist, ponovno zamhnuo …

Izgubljeni dokumentarac The Empire Strikes Back je isplivao na površinu

Ako ste veliki fan Star Warsa najvjerojatnije ste već davno imali priliku pogledali The Making …

Web Statistics