Home / Videodrom / Serije / USA Network adaptira Brave New World, autora Aldousa Huxleyja

USA Network adaptira Brave New World, autora Aldousa Huxleyja

Živimo u čudnom vremenu, na pragu distopije, te je možda upravo to razlog za popularnost adaptacija distopijskih romana. Nakon što je Hulu 2017. plasirao Handmaid’s Tale distopija se pokazala ne samo prikladnom nego i bitnom, pa vjerojatno stoga USA Network želi adaptirati jedan od najpopularnijih distopijskih romana – Brave New World, autora Aldousa Huxleyja.

USA Network je preskočila pilot fazu i odmah naručila deset epizoda prve sezone. Riječ je o zajedničkoj produkciji kuća Universal Content Productions i Amblin Television. Showrunner serije je David Wiener (Homecoming) koji i potpisuje scanarij adaptacije zajedno s Grantom Morrisonom (Happy!) i Brianom Taylorom (Happy!, Crank). Wiener i Morrison su također i izvršni producenti s Darrylom Frankom i Justinom Falveyjem. Owen Harris (Black Mirror: San Junipero) će režirati prvu epizodu.

Radnja je smještena daleko u budućnosti gdje su svjetski Nadzornici stvorili idealno totalitarno društvo. Zahvaljujući pametnoj primjeni genetskoga inženjeringa, pranja mozga, rekreacijskoga seksa i nove droge koja nudi trenutačno blaženstvo bez popratnih posljedica, svi su stanovnici – sretni potrošači. Čini se da je Bernard Marx jedini koji osjeća čudnu čežnju za bijegom od programirane sreće i užitka. Možda je lijek za njegove nevolje posjet jednomu od nekoliko preostalih rezervata za divljake, u kojima se može živjeti starim, divnim, nesavršenim načinom života.

Brave New World je do sada doživio dvije filmske adaptacije, jednu 1980. a drugu 1998. godine, no niti jedna od njih nije bila posebno zapažena. Originalno je još prije nekoliko godina Syfy u suradnji s Amblin TV-om želio napraviti seriju, ali glasine da se suradnja seli većem bratu na USA Network su počele kružiti prošlo ljeto, da bi se sada pokazale istinitima.

Brave New World

Check Also

Avengers: Endgame vraća se u kina s novim scenama!

Kada je Avengers: Endgame (Osvetnici: Završnica) incijalno stigao u kina nije imao niti jednu post-credit …

Iron Sky: The Coming Race konačno ima datum izlaska i novi trailer

Objavljen je najnoviji trailer za Iron Sky: The Coming Race, dugoočekivani nastavak SF parodije Iron …

Web Statistics