Home / Videodrom / Animirane serije / Magic: The Gathering – Planeswalkeri dolaze na Netflix!

Magic: The Gathering – Planeswalkeri dolaze na Netflix!

Danas je otkriveno kako će kartaška igra Magic: The Gathering zaživjeti na malim ekranima kao animirana Netflixova serija. Ono što je posebno zanimljivo jest da će na projektu sudjelovati ni manje ni više nego Joe i Anthony Russo (Avengers: Endgame), kao izvršni producenti:

Braća Russo će “nadzirati stvaranje potpuno nove priče i njezinog proširenja na povijest i avanture Planeswalkersa”, magičnih heroja i zlikovca koji dominiraju svijetom Magica. Najavu serije popratila je i prva teaser fotografija koja je otkrila pogled na popularni lik Chandre Nalaar, ljudskog Planeswalkera, koji je specijaliziran za magiju vatre.

Netflix se tako udružio s Hasbrom i izdavačem Wizards of the Coast da zajedno ostvare što bolju anime adaptaciju iznimno popularne kolekcionarske kartaške igre.

Henry Gilroy (Star Wars: Rebels) i Jose Molina (The Tick, Agent Carter) će biti scenaristi, showrunneri i suizvršni producenti serije. Octopie Network i kanadski Bardel Entertainment (Teen Titans Go) zaduženi su za animaciju. Direktor Octopie, Isaac Krauss je izjavio: “Cilj je ne samo ispričati neodoljivu priču vezanu uz Magic: The Gathering, nego također i probiti granice medija i percepcije priča kroz animaciju. Serija će prijeći žanrove napetog trilera, horora i drame s duboko razvijenim likovima kakve se rijetko susreće u animiranom mediju.”

1993. godine, sveučilišnom profesoru matematike Richardu Garfieldu prilazi tadašnji direktor već spomenute izdavačke kuće Wizards of the Coast s molbom da za njih dizajnira “lako prenosivu igru koju će se moći igrati u pauzama na raznim igračkim konvencijama”. Garfield mu je predstavio kartašku igru koja dobiva ime Magic: the Gathering, i koja se danas igra mnogo više nego samo u pauzama na igračkim konvencijama. Dapače, Magic je postavio temelj čitavog novog žanra igara – “trading card games” (kolekcionarske kartaške igre), kojeg je i do dan danas najpoznatiji i najpopularniji predstavnik.

Check Also

Sletio je prvi trailer za Star Wars: The Mandalorian

S Disneyjeva megaeventa D23 koji se upravo održava u Anaheimu, stigao je i prvi trailer …

Spider-Man: neizvjesna budućnost nakon razlaza Sonyja i Marvela

Taman prije Disneyjeve D23 megakonvencije sve obožavatelje Marvelovog kinematografskog svemira šokirala je vijest da omiljeni …

Web Statistics