Home / Videodrom / Filmska adaptacija Kingove zastrašujuće novele 1922 na Netflix stiže u listopadu

Filmska adaptacija Kingove zastrašujuće novele 1922 na Netflix stiže u listopadu

Na Netflix će 20. listopada stići nova Kingova filmska adaptacija – 1922, dok ćete nešto kasnije ovog mjeseca imati priliku gledati “Gerald’s Game”, a već sada se možete zaputiti u kino na projekciju prvog od ukupno planirana dva filma za Ono (IT).

Stephen King je za Yahoo izjavio da je imao prilike pogledati sirovu verziju filmske adaptacije 1922 i da mu naprosto ne da mira koliko je zastrašujuća. Također je savjetovao da na nju posebno treba obratiti pozornost, jer je po njegovom mišljenju izvrsno napravljena. No to ćemo ipak uzeti sa zrnom soli, jer prisjetimo se Kingu nikako nije dopalo kako je ispalo Isijavanje Stanleyja Kubricka koje se danas smatra kultnim klasikom.

1922 je dio zbirke priča “Full Dark, No Stars“, objavljene 2010. godine, čiju recenziju možete pročitati na linku. Zbirku karakteriziraju mučne i jezovite priče, koje je ponekad teško čitati, a 1922 nije iznimka. Novela se odvija naslovne 1922. u ruralnoj Nebraski gdje glavni lik, Wilfred James, priznaje ubojstvo svoje žene Arlette koje mu je pomogao počiniti njegov sin. Ali nakon što pokopa njeno tijelo, počinju ga proganjati štakori, i Wilfred postaje uvjeren da ga opsjeda duh Arlette. Budući da je radnja ispričana iz Wilfredove perspektive, čitatelji do samoga kraja ne znaju da li Wilfred lagano tone u ludilo, ili stvarno govori istinu.

Režiser i scenarist filma je Zak Hilditch (These Final Hours). Glumačku postavu čine Thomas Jane (The Punisher, The Mist), Molly Parker (House of Cards, The Road), Dylan Schmid, Kaitlyn Bernard, Brian D’Arcy James i Neal McDonough.

1922

Check Also

Sletio je prvi trailer za Star Wars: The Mandalorian

S Disneyjeva megaeventa D23 koji se upravo održava u Anaheimu, stigao je i prvi trailer …

Spider-Man: neizvjesna budućnost nakon razlaza Sonyja i Marvela

Taman prije Disneyjeve D23 megakonvencije sve obožavatelje Marvelovog kinematografskog svemira šokirala je vijest da omiljeni …

Web Statistics