Home / Videodrom / Traileri / Doživite prvi kontakt s novim trailerom za „Arrival“

Doživite prvi kontakt s novim trailerom za „Arrival“

 

21102016_arrival_post_1

„Why are they here?“

U poplavi filmova superherojske tematike, i „akcijskih“ reboota velikih SF franšiza nekako nezamijećeno su prošle najave „Arrivala“, filma koji je i prije dolaska na velika platna dobio laskavi epitet „najboljeg SF filma ove godine“. To nas ne bi trebalo čuditi jer je Arrival adaptacija nagrađivane kratke priče Teda Chianga, „Story of Your Life“, a režiju filma potpisuje Denis Villeneuve (Prisoniers, Sicario).

Radnja prati prevoditeljicu Louis Banks (Amy Adams), koju je američka vojska regrutirala da pomogne uspostaviti prvi kontakt s posjetiteljima, nakon što je dvanaest izvanzemaljskih letjelica ušlo u Zemljinu atmosferu. U tom nezahvalnom i zahtjevnom zadatku pomoći će joj fizičar Ian Donnely (Jeremy Renner), te će njih dvoje, utrkujući se s vremenom, pokušati uspostaviti kontakt mirnim putem, prije nego što čovječanstvo krene u rat protiv posjetitelja, rat koji je uzgubljen prije nego li je počeo.

U jednominutnom kaleidoskopu scena dobivamo kratak „spoiler-free“ uvid na dolazak posjetitelja, paniku koja je uslijedila, i na pokušaje glavnih junaka da uspostave komunikaciju prije nego izbije rat svjetova.

Sudeći po kritikama iz Venecije i Telluridea, očekuje nas inteligentna SF drama, koja će se umjesto prikaza generičke invazije vanzemaljaca fokusirati na naše razumijevanje „drugih“, na funkciju samog jezika i komunikacije kao i na njegov utjecaj na čovječanstvo.

Ako napomenemo da je upravo Villeneuve režiser sequela kultnog „Blade Runner“, teško je dati bolju preporuku za odlazak u kino.

Arrival će sa Zemljanima uspostaviti prvi kontakt 11. studenog, a s nama u Hrvatskoj 24. studenog.

21102016_arrival_poster

Check Also

Prvi pogled na Netflixovu seriju Raising Dion

Netflix je objavio prve fotografije za seriju Raising Dion koja se bavi usponima i padovima …

Ewan McGregor se vraća kao Obi-Wan Kenobi u seriji za Disney+

Prije nego što nastavimo s člankom, važno je sjetiti se kultne izreke admirala Ackbara: „It’s …

Web Statistics