Home / Videodrom / Serije / AMC razvija SF seriju po priči Teda Chianga koju će adaptirati scenarist filma “Arrival” Eric Heisserer

AMC razvija SF seriju po priči Teda Chianga koju će adaptirati scenarist filma “Arrival” Eric Heisserer

Američka udruga televizijskih kritičara TCA ovih dana ima ljetnu press turneju na kojoj predstavljaju novitete za male ekrane i streaming servise. AMC je tamo najavio čak osam novih serija koje će uskoro krenuti u produkciju. Jedan od tih najavljenih projekata je i serija koja će se bazirati na priči “Liking What You See: A Documentary“, žanrovskog autora Teda Chianga, čija je izvrsna priča “Story of Your Life” poslužila kao temelj za SF film Dolazak redatelja Denisa Villeneuvea. Obje priče su dio znanstveno fantastične zbirke objavljene 2002. godine pod imenom “Stories of Your Life and Others”. Priču Liking What You See: A Documentary, adaptirati će Eric Heisserer koji je bio zadužen za scenarij filma Dolazak. Ted Chiang će također biti involviran u projekt kao stručni savjetnik.

Priča je smještena u blisku budućnost gdje se članovi zajednice Saybrook podvrgavaju relativno jedostavnoj i reverzibilnoj proceduri nazvanoj kaliagnozija, koja ih spriječava da percipiraju ljepotu. Jednom kad imaš kaliagnoziju nitko nije ljepši ili ružniji od onog drugog, ljudi iz Saybrooka druge prosuđuju isključivo prema njihovim osobinama. No, je li svijet u kojem dominiraju mediji, gdje je lijepa slika najvažnija spreman za tako nešto? Priča se odigrava kao dokumentarac u kojem likovi raspravljaju o pozitivnim i negativnim stranama tog zahvata.

Serija se očekuje početkom 2018. godine.

SF&F časopis Sirius B je priču Sviđa ti što vidiš, dokumentarac objavio u broju 34; a u broju 22 objavljena je i Priča tvog života. Sve brojeve Siriusa B možete nabaviti u Inverzijinom webshopu.

Ostalih sedam najavljenih AMC-ovih projekata uključuju adaptaciju novele nominirane za Nebulu – “The Ballad of Black Tom” autora Victora LaVallea, zatim nenaslovljeni projekt Rainna Wilsona, “Shock Theater” – sf/horor antolgijsku seriju, “Underbelly” – istraživanje tamne strane pop kulture, “In The Middle Of The Street” – adaptaciju drame “Dot”, “The Age of Miracles” – u kojoj se rotacija Zemlje misteriozno počinje usporavati i “Wicked West” – horor antologiju kuće Blumhouse koja je zaslužna za film “Get Out”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Prvi mračni i akcijom nabijeni trailer za DC-jevu seriju Titans

Ukoliko spadate u veliku većinu onih kojima je već dosta iznimno mračnog i nasilnog DC-jevog …

Stigao je prvi teaser za Godzilla: King of the Monsters

Svega par dana je prošlo od kada je EW objavio prve fotografije iz filma Godzilla: …

Web Statistics