Prvi pogled na antologijsku SF seriju “Electric Dreams” inspiriranu pričama Philipa K. Dicka

Amazon i Channel 4 su ostvarili suradnju na antologijskoj sf seriji “Electric Dreams“, koja je bazirana na kratkim pričama kultnog žanrovskog autora Philipa K. Dicka. Ukupno nas očekuje deset samostalnih epizoda od kojih će svaka biti smještena u svoj jedinstveni svijet. Iako je riječ o zasebnim pričama svima im je zajedničko to što istražuju važnost i značaj čovječanstva. No to već vjerojatno i znate jer smo o tome pisali još u veljači ove godine. Razlog radi kojeg pišemo ovaj članak jest prvi pogled na seriju, i iako zaista ne možemo dočekati trailer ili čak i teaser, ono čime se za sada moramo zadovoljiti su fotografije i nešto friških informacija.

Seriju Electric Dreams adaptirala je više nego impresivna postava scenarista i redatelja, a niti glumačka ekipa nije ništa manje spektakularna te ju čine Bryan Cranston, Steve Buscemi, Julia Davis, Timothy Spall, Joanna Scanlan, Benedict Wong, Juno Temple, Janelle Monae, Anna Paquin, Greg Kinnear, Maura Tierney, Terrence Howard, Sidse Babett Knudsen, Holliday Grainger, Jack Reynor i Richard Madden.

Fotografije koje imate prilike pregledati su iz epizode pod naslovom “Impossible Planet“, koju je napisao i režirao David Farr (The Night Manager). Glavni glumci su Jack Reynor i Benedict Wong, koji tumače dvojac razočaranih i ravnodušnih zaposlenike u branši svemirskog turizma. Oni preuzimaju zahtjev starije žene (Geraldine Chaplin) za putovanje do Zemlje, čije je postojanje postalo mit. S obzirom da ženu nije teško zbuniti, i još je k tome vrlo bogata, ne čudi njihovo preuzimanje famoznog zadatka. Kako se putovanje odmotava, otkriva se prevara koja će malo po malo izjedati dvojac i ostaviti ih da se u konačnici nose sa slatko-kiselim iznenađenjem.

Jedino zadnja fotografija nije iz epizode Impossible Planet, nego iz prve epizode “Crazy Diamond“, u kojoj glavne uloge tumače Steve Buscemi (Boardwalk Empire) i Julia Davis (Black Mirror). Buscemi tumači Eda Morrisa, prosječnog čovjeka kojem pristupa prekrasna sintetička žena te mu predlaže ilegalni plan s potencijalom promjene njegovog života. Zaokupljen njezinim šarmom odlučuje joj pomoći, a tada se njegov vlastiti svijet počinje urušavati. Epizodu je režirao Marc Munden (National Treasure), a scenarij potpisuje Tony Grisoni (The Young Pope).

Upoznati smo i s epizodom “The Commuter” nastaloj po Dickovoj istoimenoj priči. Glavnu ulogu tumači Timothy Spall kao Ed Jacobson, skromni zaposlenik željezničke postaje koji postaje vrlo uznemiren spoznajom da putnici svakodnevno idu vlakom u grad koji ne bi trebao postojati. Epizodu režira Tom Harper (War & Peace), dok je scenarij prilagodio Jack Thorne (National Treasure, His Dark Materials).

Jedna od epizoda će biti naslovljena “Real Life” u kojoj će glavne uloge tumačiti Terrence Howard (Iron Man, Empire) i Anna Paquin (X-Men, True Blood). Paquin će glumiti Sarah, policajku koja živi u budućnosti i dijeli istu strast kao i George (Howard), briljantni dizajner igara. Oboje progone nasilne ubojice čiji planovi mogu imati zastrašujuće posljedice. U trci s vremenom dijeleći vezu koju nitko ne vidi otkrit će da ih stvar koja ih spaja može i uništiti. Epizodu će režirati žanrovski veteran Ronald D. Moore (Battlestar Galactica, Star Trek), a scenarij potpisuje Jeffrey Reiner (Friday Night Lights).

Electric Dreams na Channel 4 stiže već u rujnu.

Electric Dreams

Electric Dreams

Electric Dreams

Electric Dreams

Check Also

Netflixova serija The Witcher završava s 5. sezonom!

Pripremite se za velike vijesti s Kontinenta! Netflix je potvrdio da će njihova fantasy serija …

Teaseri za otkačeni, animirani web SF serijal Mothership

Uskoro nas očekuje animirana, antologijska web SF serija kratkih filmova Mothership, čiji teasere možete pronaći …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics