Entertainment Weekly naslovnice i ekskluzivni video za “Star Trek: Discovery”

EW nas je ugodno iznenadio s čak tri ekskluzivne naslovnice novog broja koji za temu ima “Star Trek: Discovery“. Tek što su naslovnice objavljenje, i prije nego što smo na njih uspjeli pošteno odreagirati, a kamo li ih analizirati, već su izašle nove fotografije i video koji zadire iza kulisa serije. Osim otkrivanja seta, očekuju vas i razgovori s glumačkom ekipom i producentima koji iznose izazove s kojima su se morali nositi prilikom stvaranja nove iteracije Star Treka. Također konačno je pružen i prvi pogled na poručnika Asha Tylera kojeg tumači Shazad Latif, a dobili smo i bolji uvid u prostoriju za teleportiranje (za razliku od onog neobičnog i pomalo zabrinjavajućeg prvog pogleda na teleporter s broda USS Shenzhou). Nadamo se da će se fanovi sada malo primiriti, jer sve manje i manje ima nerazjašnjenih stvari radi kojih bi uključivali bilo kakve uzbune, a ponajmanje crvene. Sve se polagano, ali relativno sigurno odmotava kako bi i trebalo. Iako vožnja nije bila glatka od početka, to nikako ne znači da s konačnim rezultatom nećemo biti zadovoljni.

Pobliže nam je predstavljen i Anthony Rapp (Rent) kao poručnik Stamets, znanstveni časnik, i specijalist astromikolog (stručnjak za gljive). Stamets je prvi potpuno ‘otvoreni’ LGBT lik u 51. godini franšize Zvjezdanih staza. O liku nam je otkriveno da je poseban, pomalo rezerviran, kompliciran i briljantan. On je jedan od onih iznimno pametnih ljudi s kojima je nešto teže izaći na kraj.

Kao što je već spomenuto na panelu u sklopu San Diego Comic-Cona, opet se pričalo o tome da će Discovery imati iznimno jak naglasak na emocionalni razvoj likova, za razliku od ostalih Star Trek serija. Dakle puno će dublje će istraživati i zadirati u odnose među likovima, te fokus neće biti uglavnom na njihove obaveze i dužnosti. Tako će naravno biti i sa Stametsom koji se nalazi u romantičnoj vezi s drugim članom svoje posade, te će ta veza biti detaljno predstavljena. Imat ćemo ga prilike vidjeti u interakciji s partnerom, u intimi njihove sobe, te kako će ta veza s vremenom napredovati. Saznali smo i da će Stametsovo istraživanje gljiva biti ključno u konfliktu Zvjezdane Flote s Klingoncima, iako još ne znamo točno kako.

Check Also

Little Shop of Horrors: stiže nam još jedna filmska verzija koju će režirati Joe Dante

Little Shop of Horrors dobiva novu filmsku verziju pod naslovom Little Shop of Halloween Horrors, …

Netflixova antologijska serija Black Mirror vraća se 2025. godine!

Da će se Black Mirror vratiti na Netflix sa sedmom sezonom znamo još od studenog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics