Poznati su prvi detalji radnje CBS-ove serije “Star Trek: Discovery”

 

Nakon što je konačno objavljen datum premijere za Star Trek: Discovery, počele su lagano kapati i prve vijesti vezane za radnju. No ti su podaci bili prilično šturi što bi trebao promijeniti ovotjedni intervju showrunnera Aarona Harbertsa i Gretchena J. Berga za Entertainment Weekly.

Potvrđeno je da će za razliku svojih prethodnika, Discovery biti serijalizirana priča. No ono što možda nismo očekivali je da će radnja, umjesto da prati sve članove posade na mostu, biti fokusirana na poručnicu Michael Burnham (Sonequa Martin-Green). No ta promjena fokusa ne bi trebala limitirati radnju. Haarberts i Berg su potvrdili da je Burnham prvi pripadnik ljudske vrste koji je učio i na Vulkanskom Centru Učenja (Vulcan Learning Center) i na Vulkanskoj Znanstvenoj Akademiji. Tu leži i tajna njene povezanosti sa Sarekom, kao i težina odluke da napusti zacrtani put, koja ju je dovela na USS Shenzhou. Burnham neće sjediti na kapetanskoj stolici (bar ne na početku). Kako su showrunneri pojasnili, Burnham prvi put srećemo na Shenzhou pod zapovjedništvom kapetanice Georgiu. Upravo će ovdje, mlada časnica biti prisiljena na „najtežu odluku koju netko može napraviti – ta će odluka utjecati na Burnham, na Zvjezdanu Flotu, i na sve ostale“. Ta će je odluka odvesti na drugi brod, titularni USS Discovery, pod zapovjedništvom kapetana Lorce (Jason Isaac) gdje će započeti druga radnja.

Fokus na Burnham pružiti će nam i novu perspektivu na Star Trek. Budući da osoba koju ćemo pratiti neće nositi kapetanske insignije, njen pristup, ali i pristup gledatelja mostu biti će limitiran, što će nam pružiti priliku da dobijemo bolji uvid u ostale dijelove broda.

Showrunneri su se također osvrnuli na tzv. „Roddenberryjevo pravilo“, koje je trebalo ispuniti njegovu želju za budućnosti kao utopijom, ali koje spriječava osobne konflikte među ljudima ili časnicima Zvjezdane Flote, te tako limitira mogućnosti scenaristima i produkciji. Discovery neće slijediti to pravilo, budući da radnja zahtjeva da likovi imaju međusobne probleme, i samo međusobnim radom ih mogu riješiti. Dakle možemo očekivati probleme među ljudima (i vanzemaljcima) koji će obogatiti radnju ovog novog i inovativnog pristupa Treku.

Usporedno s vijestima izašle su i dvije nove fotografije vezane za seriju. Prva prikazuje kapetana Gabriela Lorcu, koji je opisan kao čelični kapetan Flote i briljantni vojni taktičar. Također ta nam slika pruža prvi pogled na most Discoverya, broda čiji unutarnji dizajn CBS drži pod velom tajnosti. Druga prikazuje zanimljiv retro dizajn jednog od teleportera na USS Shenzou, kao i prvi put u Treku prikazan osobni oklop. S obzirom na sve opasnosti koje prijete članu Flote u negovoj službi i misijama, bilo je i vrijeme.

A da li su sve ove novine (uključujući i dizajn teleportera), za zelenu ili crvenu uzbunu, saznat ćemo u rujnu, kada Discovery dolazi u naš kvadrant.

Check Also

Teaseri za otkačeni, animirani web SF serijal Mothership

Uskoro nas očekuje animirana, antologijska web SF serija kratkih filmova Mothership, čiji teasere možete pronaći …

Serija Star Trek: Strange New Worlds obnovljena je za 4. sezonu!

Misija se nastavlja za Star Trek: Strange New Worlds. Popularni spin-off serije Star Trek: Discovery …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics