Spinoffi dolaze! HBO radi na čak četiri moguće varijacije na temu Igre prijestolja

 

07052017_GoT_spinoff_post_1

HBO je objavio da je unajmio četiri pisca koji će raditi na scenarijima za moguće spinoffe serije Igra prijestolja. Svaki od njih istraživat će određeno razdoblje u golemom i bogatom svemiru Pjesme leda i vatre, a potom će HBO izabrati kojim će smjerom dalje razvijati franšizu.

Odabrani scenaristi su Max Borenstein (Godzilla, Kong: Skull Island), Jane Goldman (Kingsman The Secret Service), Brian Helgeland (L.A. Confidental, Robin Hood), Carly Wray (Mad Men, The Leftovers) i sam George R.R. Martin. O samim scenarijima za sada nije poznato ništa, osim njihovih autora, pa možemo samo nagađati da li će to biti nastavci priče, smješteni u prošlost ili spinoffovi s postojećim likovima.

Martin će i dalje obnašati funkciju izvršnog producenta, i u toj ulozi pridružit će mu se i dosadašnji showrunneri Igre prijestolja, David Benioff i D.B. Weiss.

Nije poznato kada bi okvirno izašao bilo koji spinoff, jer HBO želi scenaristima dati dovoljno vremena da razviju svoje priče, bez ikakvih pritisaka rokovima. O spinoffu Igre prijestolja šuška se već godinama, i Martin je već nekoliko puta izjavio da je otvoren za takvu ideju te da se o tome pregovara i sa HBO-om. Zbog golemog uspjeha serije Igra prijestolja ne treba čuditi što je matična kuća odlučila pronaći način da seriju održi na životu i nakon zaključka koji slijedi u osmoj sezoni.

U međuvremenu očekujemo sedmu sezonu Igre prijestolja koja stiže 16. srpnja.

Check Also

Prvi pogled na Netflixovu animiranu seriju Twilight of the Gods

Netflixova animirana serija Twilight of the Gods najavljena je još u srpnju 2019. i bile …

Friški trailer i posteri za film Deadpool & Wolverine

20th Century Studios i Marvel Studios objavili su novi trailer i postere za film Deadpool …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics