BBC nam sprema Rat svjetova u viktorijanskom ruhu

06052017_rat_svjetova_post_1

Sve ljubitelje klasičnog SF-a očekuje prava poslastica. Kako je Variety objavio, BBC, britanski medijski gigant poznat po uradcima izrazito visoke kvalitete, planira trodijelnu miniseriju Rat svjetova. Posebno je zanimljivo da će BBC-jeva serija biti smještena u vrijeme i mjesto iz kultnog romana H. G. Wellsa, Englesku na kraju 19. stoljeća. Tako da možemo očekivati uprizorenje kultnog sukoba tripoda i čeličnih drednota.

Za scenarij je zadužen Peter Hartness kojega znamo po radu na izvrsnoj seriji Jonathan Strange & Mr Norrel, također smještenoj u viktorijansku eru. Rat Svjetova stvorio je cijeli podžanr SF-a, te ne treba čuditi broj adaptacija. Vjerojatno najpoznatija je radio-drama Orsona Wellsa iz 1938. godine, a posljednji pokušaj je bio film u režiji Stevena Spielberga iz 2005. godine. No kao što je Hartness ispravno primjetio, ovo će biti prvi put da će se radnja vratiti u mjesto i vrijeme iz originalnog predloška, u Englesku iz viktorijanske ere.

“Nadam se pratiti tragove velikog čovjeka i stvoriti zastrašujuću seriju s marsovskim borbenim mašinama koja će ujedno biti emocionalna, karakterna, i ako smijem reći čak i politična u isto vrijeme.” – Peter Hartness

BBC nije pružio više detalja o samoj seriji, ali sudeći po njihovim dosadašnjim produkcijama očekivanja su velika. Snimanje započinje u proljeće iduće godine, a za daljnje novosti vezane uz nadolazeću invaziju pratite Inverziju.

Check Also

Teaseri za otkačeni, animirani web SF serijal Mothership

Uskoro nas očekuje animirana, antologijska web SF serija kratkih filmova Mothership, čiji teasere možete pronaći …

Serija Star Trek: Strange New Worlds obnovljena je za 4. sezonu!

Misija se nastavlja za Star Trek: Strange New Worlds. Popularni spin-off serije Star Trek: Discovery …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics