Na vidiku je promocija romana Eshaton TV autora Gorana Gluščića

 

Na programu Eshaton TV-a, u srijedu, 12. travnja, oko 19:00 sati naći će se emisija, popularno zvana “promocija” koja će se snimati uživo u Dnevnom Boravku (studio Rijeka). U glavnoj ulozi je Goran Gluščić, dobitnik nagrada Artefakt i SFERA za svoje priče. Povod je njegov zadnji uradak, debitantsko postmodernističko književno djelo koje se pojavilo u bilioteci Solaris zagrebačkog nakladnika Hangar 7 kao 13. knjiga u nizu. Zanimljivo je da se knjiga zove isto kao i televizija, zar ne? U sporednoj ulozi očekuje vas Davorin Horak, najpoznatiji ‘mesar’ domaće žanrovske književnosti. Želite li statirati dođite, jer u protivnom će kadar popuniti samo fanovi glavnog glumca 🙂

Distopijski roman Eshaton TV neobičan je žanrovski roman za naše podneblje. Suvremeno pisan oslikava društvo nepostojeće zemlje Sretije u kojoj živote kontroliraju vlast i mediji. Apsolutna moć medijskog prostora dovest će do puknuća glumaca u poznatoj dječjoj emisiji. Njihova reakcija bit će brutalna kada se upuste u snimanje Posljednje epizode kojom će napraviti ultimativni spektakl.

Goran Gluščić je do sada napisao dvadesetak priča i novela koje je objavio u domaćim zbirkama i časopisima. Jedan je od petero autora čije su priče u sklopu projekta “Flash Europa 28” prevedene na kineski jezik. Dio je i spisateljske grupe “Fluminati” koja je objavila grupni roman “Flumen Obscura“.

Titl za one koji nisu razumjeli: Promocija prvog romana Gorana Gluščića “Eshaton TV” održat će se u Rijeci u book caffeu Dnevni boravak, srijeda 12. travnja s početkom u 19:00 sati.

Programski sadržaj koji će tamo uslijediti nije primjeren za mlađe od 18 godina.

Svi koji nam se pridruže na promociji imat će priliku na licu mjesta osvojiti primjerak romana. Ali to nije sve, i oni koji ne mogu pohoditi Rijeku imat će priliku osvojiti ovaj neobičan književni uradak, sve što treba učiniti jest napisati nam u komentar što je najneobičnije ili barem najfantastičnije što ste dosad pročitali.

09042017_EshatonTV_promocija_post_1

Check Also

Nominacije za nagradu Nebula za ostvarenja objavljena 2023. godine

Science Fiction and Fantasy Writers of America (SFWA), iliti američko udruženje SF&F pisaca objavilo je …

FantaSTikon slavi 10 godina postojanja!

Ovog vikenda, od 15. do 17. ožujka, u prostorijama splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje …

5 comments

  1. Pascal Bruckner, Kradljivci ljepote

  2. Steven Hall – The raw shark texts

  3. Gene Wolfe, Peta glava Kerbera

  4. Mislav Gabrijel Mikša

    Albert Sanchez Pinol – Hladna koža

  5. Etgar Keret, Iznenada netko pokuca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics