Na Star Trek: Discovery konačno se teleportirao Number One (i još jedan admiral)

 

04042017_ST_Discovery_post_1

Jedna od najgore čuvanih tajni je dobila i svoju službenu potvrdu. Sonequa Martin-Green tumačit će glavnu ulogu (ali ne kapetana) u nadolazećoj seriji “Star Trek: Discovery“. Ono što nismo znali, a vjerojatno niti očekivali je ime naše prve časnice. Prema službenoj izjavi CBS-a, Martin-Green biti će liutenant-commander, Michael Burnham. Da, dobro ste pročitali – Michael. Osim imena, čina i pozicije na komandnom mostu, CBS nije pružio dodatne detalje u vezi lika. No sigurni smo da će ovo biti dovoljno da hrani diskusije i teorije u nadolazećim danima. Što se tiče izbora imena, Star Trek je poznat po pomicanju granica i promicanju tolerancije i raznolikosti, tako da ovakav odabir ne bi nikoga smio previše čuditi.

Iako CBS iznenađujuće dobro čuva detalje radnje, u intervjuu za TVLine, odmah nakon objave, Sonequa Martin-Green pružila je prve naznake o atmosferi nadolazeće serije. Martin-Green je naglasila da će Discovery biti drukčiji od Star Treka kakav znamo: „Biti će veći, siroviji i odvažniji… a priča će se nadograđivati na sebe. Biti će to nevjerojatno putovanje.“ Da li to znači veći odmak od stila TOS-a, i koketiranje sa stilom i tematikom DS9-a, teško se može reći. Također, Discovery će biti prvi Star Trek u kojem kapetan neće imati glavnu ulogu, što bi po riječima Martin-Green trebalo gledateljima i fanovima pružiti „novo, izazovno i uzbudljivo iskustvo“.

Martin-Green poznata je po ulozi Sashe u megapopularnoj zombie-drami „The Walking Dead“. Odigrala je zapažene uloge u serijama New Girl, Once Upon a Time, The Good Wife, Army Wives and Law & Order: Criminal Intent. Ne sumnjamo da će svoj talent znati iskoristiti i kao prva časnica Discoverya.

04042017_ST_Discovery_post_2

Dan ranije, stigla je i objava manje uloge, još neimenovane admiralice Zvjezdane flote, koju će igrati prokušana kanadska glumica Wendy Crewson (Ascension, The Sixth Day, Revenge, Defiance). Sudeći po dosadašnjim admiralima Zvjezdane flote, ne bi nas trebalo čuditi ako lik koji igra Crewson bude pravio probleme prvoj časnici Burnham i njenom brodu. Još jedna od zanimljivosti Discoverya je raznolikost perspektiva – od nižih činova do zapovjednih pozicija admirala. USS Discovery neće biti jedini brod u seriji. Pridružiti će mu se USS Shenzou koji bi također trebao igrati veću ulogu, a prisutstvo Klingonaca među glavnom glumačkom postavom sugerira na postojanje klingonske ptice grabljivice. Čak dvije uloge admirala mogu značiti da će se dio radnje odvijati i na nekoj od brojnih svemirskih baza Flote. Sve u svemu, Discovery bi trebao pružiti jedno sasvim novo, ali istovremeno prepoznatljivo iskustvo.

Iako službene objave još nema, putešestvije posade Discoverya, njihovih saveznika i neprijatelja trebali bi gledati ove jeseni.

Check Also

Prvi pogled na Star Trek: Section 31!

Paramount Plus je na kraju siječnja ove godine objavio kako je Star Trek: Section 31 …

The Spiderwick Chronicles: novi trailer vam želi dobrodošlicu u grad pun magije

The Roku Channel objavio je službeni trailer za fantasy seriju The Spiderwick Chronicles, adaptaciju istoimenog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics